Häktas för misshandel i Kiruna

En man greps på fredagskvällen misstänkt för försök till dråp och olaga hot. På måndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

KIRUNA2016-03-14 14:24

Det var på fredagskvällen som en man i 45-årsåldern greps i Kiruna. Samma kväll anhölls han misstänkt för försök till dråp och olaga hot av jouråklagare.

På måndagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingen i Gällivare tingsrätt bakom stängda dörrar. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

– Rätten gick på att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet om han fortsätter på fri fot, säger Kristoffer Sahlin, åklagare i målet.

Tingsrätten ändrade rubriceringen, då man inte ansåg det vara styrkt att han var på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp. Olaga hot togs inte med i häktningen.

Kristoffer Sahlin vill inte uttala sig om vad som hände under fredagskvällen eller vem brottsoffret är, utan hänvisar till att det råder förundersökningssekretess.

Hur ställer han sig till misstankarna?

– Han nekar till brott.

Utredningen fortsätter och man ska bland annat hålla kompletterande förhör med några vittnen.

Vilken bevisning finns?

– Målsägandens uppgifter, den tilltalades egna samt vad vittnena säger och även dokumentation från vad målsägande och den tilltalade visar upp för skador.

Vad är nästa steg i utredningen?

– Nästa steg är att styrka att han begått brotten som målsägande påstår. Tingsrätten har ju ansett honom häktad enbart med anledning av misshandel. Men det var ju rubricerat sedan i helgen som försök till dråp, så det är den linjen vi kommer försöka hålla nu och se vad som hänt och vad som går att styrka, säger Kristoffer Sahlin.

Åtal ska väckas inom två veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om