Häggroth vill att HD prövar skadeståndet

Folkets hus förre föreståndare Sören Häggroth vill att Högsta domstolen ska prova den del i hovrättsdomen som rör skadeståndet.- Däremot är det ingen mening med att överklaga påföljden, säger hans advokat Leif Gustafsson.

KIRUNA2011-03-30 06:00

Sören Häggroth dömdes till 1,5 års fängelse för bland annat trolöshet mot huvudman i hovrätten i en dom som föll den 28 februari.

I måndags vann delen av domen laga kraft.

Bedömningssak
- Det vore att skriva för blinda ögon att överklaga påföljden. Det är en bedömningssak och det tar inte Högsta domstolen upp, säger Leif Gustafsson.

Sören Häggroth dömdes också att betala ett skade-stånd på 2,3 miljoner kronor till Folkets hus-föreningen i Kiruna. Den delen har Häggroth nu begärt prövningstillstånd för. Han anser även att betalningar han gjort ska avräknas skadeståndet vilket han anför att tingsrätten bedömde.

Han anser att det borde gå att bevisa att Folkets hus-föreningen inte har lidit någon ekonomisk skada, eller i vart fall inte någon ekonomisk skada i den storlek som anförs.

Nedlagda utredningar
- I så fall skulle det ha funnits en likviditetsbrist i Folkets hus-föreningens bokslut. Nu finns det inte det och då måste pengarna ha kommit in från annat håll, säger Leif Gustafsson.

Förklaringen ska vara att pengarna har kommit in genom att Folkets hus-föreningen har vidarefakturerat andra parter.

- Det fanns tre andra utredningar som är nedlagda. Hade man utrett de andra rättsobjekten hade man kanske visat att även andra har begått fel, säger Leif Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om