Det är inte bara på Triangelskolan missnöjet gror bland lärarna. På Högalidskolan har lärarna haft en jobbig hösttermin. De har svårt att hinna gå på toaletten, ta några raster eller planera lektioner och sjukskrivningslistorna har varit långa.
– Det har varit enormt rörigt och mycket saker vi behöver ta tag i där undervisningen kommer i andra hand, säger Susanne Wedholm, so-lärare.
– Det är mycket sociala svårigheter, vi har fått rycka in och vara samtalsterapeuter till elever, mycket rapportering hem till föräldrar. Vi måste gå från lektioner för att hantera händelser utanför klassrummen, säger Carina Lidberg, mattelärare i åttan.
Hon menar att stödfunktionerna saknas.
– En förstärkt central elevhälsa hjälper inte oss som lärare, vi behöver inte konsulter som säger hur vi ska arbeta. Utan vi behöver folk på plats som är med elever i rasthall, i korridorer och i klassrum.
Lärarna på Högalidskolan som vi pratar med är besvikna över kommunens beslut att banta ner antalet elevassistenter och över den nya skolstrukturen.
– Vi känner allihopa att våra politiker och beslutsfattare inte lever i våran verklighet. De är aldrig och besöker oss och ser våran verksamhet. De beslutar över våra huvuden och det är de här besluten som får våran låga att slockna, säger Carina Lidberg.
Elevernas resultat har försämrats väsentligt under det senaste året.
– Nu ligger man på 70-71 procent godkända, målet är 90, så vi ligger långt under gränsen, säger Stefan Rova.
Två klasser på Högalidskolan har inte haft någon behörig lärare i engelska på hela högstadiet.
– Våran förvaltning och politiker kontrar säkert med att den nya skolstrukturen kommer lösa problemet, men den löser inte problemet med lärarbrist, det blir bara en rotation och vi lärare kommer att få arbeta mer med större klasser och fler paralleller, säger Carina Lidberg.
Hon har jobbat inom skolan i 21 år och hon är riktigt orolig över kommande generationer och deras skolgång.
– Jag tror tyvärr att grundskolan är på väg mot en total kollaps. Det kommer att ta många, många år innan vi har byggt upp den till en bra nivå igen. Det som måste till är ett statligt övertagande, och det snabbt, för att få en jämlik skola. För kommunen har varken pengar eller kunskap att sköta skolan.