Grannarna skakade: "Det känns overkligt"

Grannarna på bostadsområdet i Luossavaara i Kiruna är skakade efter nattens knivdrama.- Det känns overkligt, säger Alvar Niemelä som bor i huset intill.

Alvar Niemelä har svårt att tro att det verkligen har hänt ett knivdåd i grannhuset i det annars så lugna bostadsområdet.

Alvar Niemelä har svårt att tro att det verkligen har hänt ett knivdåd i grannhuset i det annars så lugna bostadsområdet.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-01-30 06:00
Enligt samstämmiga uppgifter från grannarna har det varit stökigt under en tid i den uppgång till det flerbostadshus där knivdådet ägde rum under natten mot torsdagen.
Flera av dem NSD pratade med hörde också oväsen och skrik av både man- och kvinnoröster vid tiden för dådet.
Grannen Alvar Niemelä märkte dock ingenting och åkte på jobbet som vanligt vid sextiden. I går på förmiddagen såg han avspärrningarna och fick veta vad som hade hänt.
- Det här har varit ett jättelugnt område. Folk har trivts med omgivningen och närheten till naturen samtidigt som lägenheterna har stigit i pris. Visst blir man fundersam om vad som håller på att hända, säger han.
Det var framför allt många ungdomar som sökte upp platsen i går och mängden ljuslyktor och blommor växte under dagen.
Bland annat kom personerna som försökt rädda livet på sin knvistuckne vän under natten tillbaka till platsen. De hade skrivit ett kort med en bild på kamraten som de lade intill huset.
Polisen hade spärrat av hela området både framför och bakom huset till dess att teknikerna gjort sin platsundersökning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om