Vittnet om jÀttefesten: "De krÀktes ut genom fönstren"

Enligt en gÀst pÄ hotellet i RiksgrÀnsen festade över hundra mÀnniskor dÀr under natten mot torsdagen. "Man blir sÄ provocerad och förbannad i coronatider", sÀger hon.

En gÀst pÄ hotellet i RiksgrÀnsen vittnar om att över hundra personer festade pÄ lÀgenhetshotellet under natten mot torsdagen. Arkivbild.

En gÀst pÄ hotellet i RiksgrÀnsen vittnar om att över hundra personer festade pÄ lÀgenhetshotellet under natten mot torsdagen. Arkivbild.

Foto: Maria Unga

Kiruna2021-05-06 16:45

Mellan den 3-5 maj arrangerades skidtĂ€vlingen Scandinavian big mountain championchips i RiksgrĂ€nsen med 110 deltagare. TĂ€vlingen avslutades under onsdagen. Enligt en gĂ€st pĂ„ hotellet i RiksgrĂ€nsen som vi har pratat med festade deltagarna hela kvĂ€llen och natten. 

– Jag Ă€r sĂ„ förbannad. Jag Ă€r hĂ€r och semestrar med min kille i nĂ„gra dagar. Och det var en sĂ„dan fest, de var sĂ€kert över 100 stycken. Man sĂ„g dem pĂ„ afterskin redan vid fyratiden nĂ€r de var klara med tĂ€vlingen, de var bra pĂ„ att festa redan dĂ„.

– Men sedan frĂ„n sju började det pĂ„ hotellet. De hade kanske tre, fyra rum som rĂ„kade vara över oss. Det var sĂ„dan fest, de krĂ€ktes ut genom fönstren. Man blir provocerad i coronatider, sĂ€ger kvinnan som vill vara anonym. 

Enligt hotellgĂ€sten sĂ„ försökte personal frĂ„n receptionen avbryta festen. 

– De lyckades inte, de försökte hela tiden knacka pĂ„ men de var sĂ„ himla mĂ„nga och jĂ€ttejĂ€ttefulla. Alla var sĂ„dĂ€r kring 20 och sket vĂ€l i corona. De hade pjĂ€xor pĂ„ och festade och hade Avicii musik och körde jĂ€rnet till halv tre. 

– Jag ringde polisen till slut, sĂ€ger hotellgĂ€sten, nĂ„got som polisen ocksĂ„ bekrĂ€ftar. 

Hur vet du att det var deltagare frĂ„n tĂ€vlingen som festade?  

– Jag sĂ„g ju dem, jag satt ute pĂ„ terassen nĂ€r skiddagen var slut och dĂ„ kom alla, det var bra stĂ€mning och de pratade om tĂ€vlingen. Det var samma gĂ€ng, de packade ihop sig nu i morse.  

Robert Gustafsson Ă€r huvudansvarig för skidtĂ€vlingen och har inte hört talas om nĂ„gon fest.  

– Nej det verkar konstigt. För jag sjĂ€lv var pĂ„ hotellet och satt och jobbade fram till klockan tvĂ„ i natt och sedan gick jag hem och det var knĂ€pptyst överallt dĂ€r jag gick i alla fall, sĂ„ det kĂ€nner jag överhuvudtaget inte till, det tror jag inte stĂ€mmer, sĂ€ger han. 

– Det har ingenting med tĂ€vlingen att göra, det som har skett inne pĂ„ hotellet nattetid. Det kan ju ha varit 150 personer som har hĂ„llit pĂ„ med nĂ„got helt annat nĂ„gonstans, sĂ€ger Robert Gustafsson. 

Christophe Risenius Ă€r marknadschef för Lapland resorts. 

– Det var flera personer i tre lĂ€genheter dĂ€r det var, inte fest, men de var glada kan man sĂ€ga. Men det var bara tre lĂ€genheter, inte pĂ„ hotellet utan pĂ„ lĂ€genhetshotellet, sĂ€ger han. 

Enligt en gĂ€st festade över 100 personer? 

– Det Ă€r lĂ€genheter för max sex personer, jag tror inte att man kan vara 50 eller 100 personer i en lĂ€genhet.  

"Det har ingenting med tÀvlingen att göra, det som har skett inne pÄ hotellet nattetid.", sÀger Robert Gustafsson, arrangör av extrem NM i RiksgrÀnsen.
"Det har ingenting med tÀvlingen att göra, det som har skett inne pÄ hotellet nattetid.", sÀger Robert Gustafsson, arrangör av extrem NM i RiksgrÀnsen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!