Fullt ös på Nya Gruvtrollets Lekland

Kö en timme innan och kö en timme efter öppning. Intresset var stort när Nya Gruvtrollets Lekland öppnade på lördagen.

SPORTEN. Sabir Seyfullager tycker bäst om sportdelen på Nya Gruvtrollets Lekland. Här tillsammans med systern Närmin.

SPORTEN. Sabir Seyfullager tycker bäst om sportdelen på Nya Gruvtrollets Lekland. Här tillsammans med systern Närmin.

Foto: Hanna Dahlström

KIRUNA2015-09-13 09:52

Nya Gruvtrollets Lekland bjuder på både nytt och gammalt. Nytt är en hoppborg i form av en hinderbana och en hoppborg med en åtta meter hög rutschkana. Sportdelen har fått nya klubbor och bollar. Kvar finns rutschkanan "Branten" och den stora klätterställningen.

Det är snart ett år sedan som det gamla leklandet stängde igen. Nu har Maria och Fredrik Tornéus tagit över. De bestämde sig i juni och har sedan dess jobbat på lokalen. Bland annat har de renoverat cafédelen, byggt ut köket och startat med en helt ny meny.

– Vi ville båda göra något annat och kände att vi får testa detta. Går det fel så har vi i alla fall försökt, säger Maria Tornéus.

De kände också att det saknades något för barnen i Kiruna.

– Speciellt när de är så dåligt väder här. Jag tror alla barnfamiljer kan känna att det behövs något sådant här ställe, där barnen kan leka samtidigt som man fikar, säger Maria Tornéus.

På lördagens invigningsdag var det i princip fullt i lokalen som får ta in 700 personer. Redan en timme innan öppning stod det folk i kö. En timme efter öppning ringlade också en kö. I entrén stod Gruvtrollet i egen hög person och tog emot besökarna. Barnen fick också en liten påse med små leksaker och godis i.

Några av alla dem som var på nyinvigningen var syskonen Närmin och Sabir Segfullager, nio och elva år. De har båda längtat efter att det Gruvtrollet ska öppna på nytt.

– Jag gillar mest sportdelen med innebandy, basket och fotboll, säger Sabir.

– Jag tycker mer om rutschbanan, speciellt höga i hoppborgen, säger Närmin.

Vilma Öhlund och Jonna Karlsson har båda sett fram emot att det Gruvtrollet ska öppna igen.

– Det är roligt, speciellt den långa rutschkanan. Det är bra så att man har något att göra på fritiden, säger Vilma Öhlund.

– Då kan man gå hit och inte bara sitta hemma på fritiden, säger Jonna Karlsson.

Maria Tornéus säger att de är nöjda med nyinvigningen, men hoppas också att Kirunaborna kommer att besöka leklandet regelbundet.

– Det är det som gör att vi kan fortsätta hålla öppet, säger Maria Tornéus.

Nya Gruvtrollets Lekland kommer den kommande veckan att hålla öppet alla dagar. Därefter kommer man att ha stängt på tisdagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om