Full rulle för Relles hållare

Det börjar röra på sig i Reinhold "Relle" Brynefalls lansering av en ny hållare för pappersrullar till handikapptoaletter.

Reinhold Brynefall är Kirunaprofilen som ska försöka slå sig fram som innovatör. Här visar han sin nya pappershållare för handikapptoaletter.

FOTO: HANS STERNLUND

Reinhold Brynefall är Kirunaprofilen som ska försöka slå sig fram som innovatör. Här visar han sin nya pappershållare för handikapptoaletter. FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-11-30 06:00
Reinhold Brynefall är skohandlaren och företagsprofilen som blev innovatör - och nu på väg att bli företagare igen.
Han är desutom känd bland Kirunaborna som majbrasefixare och Luciageneral.
Inte funktionella
Nu har han har utvecklat en pappershållare som ska kunna monteras som en förlängning till armstödet på handikapptoaletter. De varianter som finns i dag anser han inte är särskilt funktionella.
- Man behöver inte vara så funktionshindrad för att det ska vara svårt att komma åt toalettpappret i de flesta handikapptoaletter i dag, säger han.
Klart med generalagent
Nu har han kommit en bit i processen. Han har klart med en generalagent och en återförsäljare i form av två olika större bolag i södra Sverige.
Tillverkningen ska emellertid ske i vid en finmekanisk verkstad i Gällivare och lackeringen ordnas i Haparanda.
Sjukhusen i Gällivare, Kiruna och Sunderbyn samt vårdcentralen i Pajala ska köpa in ett antal av pappersrullehållaren. Nyligen var Reinhold Brynefall också på rundresa bland sjukhus i Stockholmsområdet.
Positivt mottagen
- Jag blev oerhört positivt mottagen överallt och det finns definitivt ett intresse på en större marknad. Jag träffade också forskare och projektledare vid handikappinstitutet och fick kloka synpunkter, säger han.
Innovationen är mönsterskyddad men inte patenterad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om