Föreningarna är kritiska till att regeringen, LKAB och kommunen fortfarande inte har löst frågan hur samhällsomvandlingen ska gå till.
Situation Kiruna hoppas att fackföreningar, idrottsföreningar, pensionärsföreningar, bostadsföreningar och hela Kirunas befolkning ska ansluta sig.
- Vi vill samla det i en demokratiseringsprocess där alla människor får komma till tals. De säger i den här stadsflytten att ingen ska komma till skada, och det är det vi måste värna om, säger Jan Thelin, ordförande i Gruvtolvan.
Forumet slår fast att regeringen måste ta mer ansvar och att LKAB måste leva upp till sina löften. Kommunen ska också få sig en knuff framåt i rätt riktning med hjälp av Kirunaborna.
- Vad vi vill är att ta in de experter som finns, nämligen stadens invånare. Det är en fantastisk resurs och förmodligen inte lika dyr som att ta in konsulter utifrån, säger Dan Lundström, hyresgästföreningen.
Gruvtolvan, hyresgästföreningen och Kirunas rötter representerar ungefär 2000 medlemmar tillsammans.
- Vi har haft interna möten och har deras fulla stöd att driva den här frågan. Tillsammans är vi ganska tunga pjäser, säger Jari Söyrinki, Gruvtolvan.
I november planerar forumet att hålla en nödkonferens där Kirunabornas röster ska uppmärksammas.