På tisdagen satt flera personer från olika enheter på länsstyrelsen i ett telefonmöte med representanter från Kiruna kommun och räddningstjänsten.
Vad man vet är att stora mängder flygfotogen och olja har spridits över ett stort område på glaciären.
Vad man inte vet är vad det får för konsekvenser.
- Det finns inte mycket erfarenhet av den här typen av olyckor i den här typen av miljö, säger Ulf Bergelin.
Han är chef för länsstyrelsens miljöanalysenhet och var själv med på telefonmötet i går.
- Vi har pratat om olika aspekter och bland annat tittat på ansvarsförhållanden. Det finns ju jättemånga olika scenarier, säger han.
Med smältvattnet
En risk som länsstyrelsen ska analysera är vad som händer med flygfotogenet. Kan det sprida sig med smältvattnet och vad får det i så fall för konsekvenser?
Karin Börjesson till NSD:
- Det finns risk för att fotogen rinner ut i vattendragen i området. Vilken koncentration handlar det då om? Och får det konsekvenser nedströms? Vi kommer att få ta en mängd prover för att få svar.
I dag handlar mycket om gissningar.
- Vi försöker få ett grepp på vilka risker det finns. Det finns inte mycket erfarenhet att dra lärdom av. Det finns ju allmän erfarenhet av oljeolyckor, men inte i den här miljön, säger Ulf Bergelin.
Området avlyst
Karin Börjesson säger att man just nu inte ser situationen som akut.
- Men det är viktigt att vi redan nu börjar fundera på de här frågorna. Därför har det startats ett arbete där vi samordnar och hjälps åt att titta på de här frågorna. Just nu tittar vi ganska brett.
Länsstyrelsen har sedan tidigare fattat beslut om att avlysa området kring haveriplatsen i Kebnekaise på grund av att det anses farligt att vistas i området.