I trettio år har Emanuel Stenberg sålt renköttsprodukter på marknad i Kiruna. Hur gör han då för att folk ska köpa just hans korv?
Kryddat med luft
- Luften i Årosjokk ger en speciell smak till korven, även fast den är okryddad, säger Emanuel Stenberg.
Luften ger alltså krydda, och det är inte vilken luft som helst som gäller.
- Det är stor skillnad på inomhus- och utomhustorkat, jag märker skillnaden direkt, säger han.
Undvek trängsel
För de rutinerade marknadsbesökarna gällde det att ta sig tidigt till marknadsområdet.
- Vi åkte hit tidigt i år, nu när vi har barnvagn med, säger Ingvar Gunillasson.
Lilla Alice, 2 månader, låg tryggt i vagnen medan morfar Ingvar agerade chaufför.
- Vi har handlat ordentligt. Det blev lite hembakt, Jokkmokkskorv, sockar mössor och hundben, säger Erika Gunillasson, mamma till Alice.