En speciell korvsmak

Idag fortsatte Kiruna vintermarknad med gott om besökare.
- Kiruna är alltid bra, vi säljer nog några hundra korvar idag, säger Emanuel Stenberg, en riktig marknadsveteran.

Foto:

Kiruna2013-02-16 16:44

I trettio år har Emanuel Stenberg sålt renköttsprodukter på marknad i Kiruna. Hur gör han då för att folk ska köpa just hans korv?

Kryddat med luft

- Luften i Årosjokk ger en speciell smak till korven, även fast den är okryddad, säger Emanuel Stenberg.

Luften ger alltså krydda, och det är inte vilken luft som helst som gäller.

- Det är stor skillnad på inomhus- och utomhustorkat, jag märker skillnaden direkt, säger han.

Undvek trängsel

För de rutinerade marknadsbesökarna gällde det att ta sig tidigt till marknadsområdet.

- Vi åkte hit tidigt i år, nu när vi har barnvagn med, säger Ingvar Gunillasson.

Lilla Alice, 2 månader, låg tryggt i vagnen medan morfar Ingvar agerade chaufför.

- Vi har handlat ordentligt. Det blev lite hembakt, Jokkmokkskorv, sockar mössor och hundben, säger Erika Gunillasson, mamma till Alice.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!