En doldis i rampljuset

Få vet om att Lennart "Lelle" Häggroth, vd vid företaget LTH driver Kirunas största privata förtetag.I lördags kväll låg allt ljus på honom.- Det är tack vare goda medarbetare som det har gått så bra, säger Årets företagare.

Anne-Lie Rydé var egentligen konferencier men hann brista ut i sång innan kvällen var slut. Shirley Clamp backade upp med stämstång.FOTO: Hans Sternlund

Anne-Lie Rydé var egentligen konferencier men hann brista ut i sång innan kvällen var slut. Shirley Clamp backade upp med stämstång.FOTO: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-11-15 06:00
Företagarnas 100-årsjubileum blev något av en extra Kirunagala med utmärkelser till handlingskraftiga företagare, fin middag och ett påkostat artistfält i en minst sagt pyntad stadshushall.
Christer Björkman tvingades lämna återbud som konferencier, men ersattes med den äran av Anne-Lie Rydé som hann brista ut i sång innan kvällen var slut.
Shirley Clamp ackompanjerad av Kirunamusiker samt Movitz stod för musikunderhållningen i övrigt.
Namne med målvakt
Men även Lennart Häggroth (som alltså kallas "Lelle" till skillnad från namnen och förre hockeymålvakten "Klimpen") hamnade i rampljuset.
Han blev utsedd till Årets företagare, vilken var den tyngsta och sista av alla utmärkelser som delades ut under lördagskvällen.
I motiveringen ansåg juryn att han har hjärtat på rätta stället och glimten i ögat. Han har dessutom ett stort samhällsengagemang och är på så vis en förebild för andra företagare
Gruvan näringskällan
Maskin- och entreprenadföretaget är med sina 200 anställda den största privata arbetsgivaren i Kiruna. Gruvan är den stora näringskällan även för dem.
- LKAB står för omkring 80 procent av omsättningen. Vi jobbar hårt med dem, säger Lennart Häggroth.
Anna-Stina Nordmark, vd vid Företagarnas riksorganisation, och Stina Holmberg, vd för Företagarna i Kiruna, delade ut priset och frågade vad som har varit nyckeln till framgångarna.
- Det är tack vare goda medarbetare. Bland annat jobbar jag och brorsorna tight ihop.
En vitamininjektion
Andra som fick priser och utmärkelser var Tone Strållind och Åsa Tano Ipsen i Tåga företagspartner som fyller tio år, P-O Karlsson, uppmärksammad innovatör och vd vid JTM samt Janne och Tommy Lindgren som driver 85-årsjubilerande Centrumbutiken.
Priset till årets vitamininjektion gick till Monica Johansson och Carola Rautio vid Hälsobaren.
Företagarnas avgående vd Hans Sammelin tackades också av efter sina 25 år vid organisationen av Eilert Isaksson, ordförande för Företagarna i Kiruna.
- Sällan har en person betytt så mycket för så många företagare, sa han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om