Dörrknackning i stället för vallöften

Socialdemokraterna i Kiruna kommer inte att ge några vidlyftiga vallöften inför den 19 september.I stället satsar man på det personliga mötet.

Kirunasossar satsar stort på dörrknackning. Från vänster: Lars Törnman, Kristina Zakrisson, Roger Suup, Ann-Kristin Nilsson, Kenneth Stålnacke. FOTO: HANS STERNLUND

Kirunasossar satsar stort på dörrknackning. Från vänster: Lars Törnman, Kristina Zakrisson, Roger Suup, Ann-Kristin Nilsson, Kenneth Stålnacke. FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-08-24 06:00
I våras startade partiet sin dörrknackningskampanj och har enligt egna uppgifter har man pratat med 1 317 personer på Lombolo.
I går kväll fortsatte kampanjen på Luossavaaraområdet. Syftet är lika mycket att ta in Kirunabornas synpunkter som att bedriva traditionellt valarbete.
Enligt en enkät i Dagens nyheter vill åtta av tio personer inte ha hembesök av politiker. Socialdemokraterna i Kiruna har en helt annan erfarenhet av inställningen bland hushållen.
- Vi insåg snabbt att vi inte kunde sitta och dricka kaffe och äta bullar hos alla som bjöd in oss. Vi fick ändra strategi totalt, säger Lars Törnman.
Socialdemokraterna räknar med att ha genomfört 5 000 kvalificerade, inräknat telefonkampanjer, samtal på marknader och liknande.
- Vi har varit ute och knackat dörr inför tidigare val också, men det är är säkert en tiodubbling i storlek, säger Roger Suup.
I dag börjar också Socialdemokraternas valmanifest över 32 sidor delas ut i Kiruna. Det pratas ingenting om till exempel äventyrsbad och multiarenor som inför förra valet.
Det är mer en beskrivning över vad partiet har drivit för frågor och vad som är aktuellt i framtiden.
Dock nämns att man vill satsa på en tälthall för fotboll och fri- idrott på Lombia enligt ett koncept som Kiruna FF och Nedre Soppero IK har tagit fram.
Vidare berättas att eleverna i årskurs sju på och årskurs ett på gymnasiet ska få bärbara datorer under läsåret, en ny metod att tillvarata spillvärme från LKAB ska arbetas fram och att man arbetar för ett länskonstmuseum till Kiruna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om