Brasan brann för tidigt

Lions och Druidernas majbrasa på Luossavaara blev en riktig folkfest för Kirunaborna i fjol.Nu har någon bränt upp de 200-300 lastpallar i trä som skulle utgöra stommen till årets brasa.

Här skulle Kirunaborna samlats för årets stora majbrasa. Reinhold "Relle" Brynefall visar upp vad som är kvar av stommen som bestod av 200-330 lastpallar.

Här skulle Kirunaborna samlats för årets stora majbrasa. Reinhold "Relle" Brynefall visar upp vad som är kvar av stommen som bestod av 200-330 lastpallar.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-04-08 18:10
Reinhold "Relle" Brynefall i Lions går omkring bland de brända resterna och svär för sig själv. Det är olika företagarna i Kiruna som har hjälpt arrangörerna genom att köra upp de utrangerade lastpallarna till Luossavaara.
- Den här brasan borde ju ha synts över stora delar av Kiruna. Konstigt att ingen har rapporterat något, säger han.
Bland brandresterna ligger några kvarlämnade folkölflaskor och Reinhold Brynefall drar slutsatsen det är ungdomar som har varit i farten. Han har anmält händelsen till polisen som får göra en noggrannare platsundersökning.
- Jag kan inte med ord beskriva hur besviken jag är på dem som har gjort det här. Här försöker vi ordna något för ungdomarna och så förstör de bara för oss.
Reinhold Brynefall lovar att det trots allt blir en majbrasa i Lions och Druidernas regi även i år. Förhoppningen är fortfarande att försöka upprepa succén från i fjol då ett par tusen Kirunabor sökte sig till Luossavaara.
- Vi ska bjuda på underhållning trots att det blir en mindre brasa. Det blir både uppträdanden och skoterrace.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om