Beslut om skolorna i Kiruna klubbades

Under torsdagen togs det formella beslutet att skolan i Kuttainen läggs ned och att skolan i Svappavaara blir kvar. Lomboloskolan byggs inte upp och Raketskolan byggs ut.

På Raketskolan går i dag 309 elever. Nu byggs den ut för att rymma närmare 700 elever från förskola till årskurs nio.

På Raketskolan går i dag 309 elever. Nu byggs den ut för att rymma närmare 700 elever från förskola till årskurs nio.

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2009-06-11 17:01
Barn- och utbildningsnämnden i Kiruna klubbade i genom åtgärderna som föreslås skolstrukturutredningen med siffrorna 6-3.

Tre ledamöter vardera från Socialdemokraterna och Kirunapartiet stod bakom förslaget medan ledmöterna från vänsterpartiet, Norrbottens sjukvårdsparti och Kristdemokraterna röstade emot.

Oppositionspartierna i nämnden presenterade ett eget förslag och fick även med sig Miljöpartiet, Centerpartiet och Samelistan som inte har ordinarie ledamöter.

Det gick ut på att skolorna i både Svappavaara och Kuttainen ska bli kvar och att lokalanvändningen ska utredas ytterligare. Oppositionen ville också både bygga upp Lomboloskolan som en F-6-skola och bygga ut Raketskolan till en F-9-skola.
Det förslaget vann inte gehör i majoriteten.

Oppositionen var kritisk till hur ärendet har hanterats.
- Vi fick utredningen för två dagar sedan och har inte ftt möjlighet att utreda alternativa förslag. Ge oss chansen at hitta andra lösningar, uppmanade Ruth Thylin, Kd, dock förgäves.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om