Badhuset fick stänga akut

Simhallsbadet i Kiruna stängdes akut i fredags.Orsaken är att kommunen inte kan säkerställa att arbetsmiljön inte skadar personalen.

Kurt Mäki är teamledare och Gun-Marie Töyrä är marknadsansvarig för Swedavia vid Kiruna flygplats.FOTO: Hans Sternlund

Kurt Mäki är teamledare och Gun-Marie Töyrä är marknadsansvarig för Swedavia vid Kiruna flygplats.FOTO: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-03-21 06:00

Arbetsmiljöproblemen i den mögelskadade simhallen är väl kända sedan tidigare. Nu har de blivit akuta.

I dag på morgonen informeras simhallspersonalen om vilka deras nya arbetsuppgifter blir den närmaste tiden. Simhallen kommer att hållas stängd tills vidare och ingen kan i dag ge svar på när den kan komma att öppnas igen.

- Det är Företagshälsovården som har tagit beslutat om stängningen. Hälsotester har visat att personal har fått astma eller försämrad lungkapacitet, säger Anders Burman som ansvarar för kommunens fritidsanläggningar.

Exakt vad som är felet och vilka åtgärder som behöver göras i badhuset kan inte heller slås fast.

- Men något måste göras och det blir politikerna som får ta ställning till hur mycket man ska satsa på det, säger Anders Burman.

Information kommer
På kommunens hemsida lovar man att snart komma med mer information, om exempelvis förlängning eller återbetalning av bad- och träningskort på Nautilus.

Ann-Charlotte Z Ruotimaa har gymkort sedan tidigare och hennes barn har nyligen löst egna kort. Hon anser att informationen hittills har varit under all kritik.

- Det har ju varit stängt på helgerna sedan den 12 mars. Det har inte funnits några lappar om hur det blir för oss med träningskort, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om