Antikrundan har kommit till Kiruna

Cirkus Antikrundan har kommit anlänt i Kiruna med ett 50 personer stort produktionsteam.

Max Sjöberg fastnade för en spegel hemma hos Kerstin Odevall. I dag berättar han mer om föremålets värde och ursprung, något som möjligen kan bli en liten överraskning för ägaren.

FOTO: HANS STERNLUND

Max Sjöberg fastnade för en spegel hemma hos Kerstin Odevall. I dag berättar han mer om föremålets värde och ursprung, något som möjligen kan bli en liten överraskning för ägaren. FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-09-03 16:36

Under lördagen väntas Kirunabor i massor köa utanför Stadshuset för att få sina arvegods och loppisfynd värderade. Några få utvalda har fått hembesök av Antikrundans experter i förväg.
Hembesöken hos dem som har skickat in bilder på sina antikviteter brukar normalt ske ett par veckor innan inspelningarna. På grund av avståndet mellan hemmabasen i Malmö och Kiruna klarades allt av under fredagen.
Max Sjöberg och Janne Törnqvist i produktionsteamet hade ett tiotal adresser på sin lista och åkte direkt från flygplatsen till den första.
De var förväntansfulla inför dagens rundresa.
- Jag har varit med sedan starten 1989 och aldrig missat en enda ort. Om det inte hade varit för Rundan hade jag förmodligen aldrig kommit hit. Jag är så otroligt spänd på att se vad folk har i sina hem här i Kiruna och vad de ska ta med till inspelningarna, säger Max Sjöberg.
NSD tog rygg på teamet och kan berätta vad som händer när inte tv-kamerorna är på.

Läs hela reportaget i lördagens NSD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om