20-åring åtalas - slog sönder veteranbilar

Nu åtalas den 20-åring som under Kirunafestivalen löpte amok hos motorklubben Midnight Sun Cruisers.Totalt slog han sönder åtta veteranbilar.Och han försökte därefter bränna upp klubbhuset med hjälp av grillkol och bensin.

Samlarobjekt kan vara komplicerade att reparera och det kan ta flera år att få tag på rätt delar till de äldre bilarna.FOTO: Aron Engman

Samlarobjekt kan vara komplicerade att reparera och det kan ta flera år att få tag på rätt delar till de äldre bilarna.FOTO: Aron Engman

Foto: Aron Engman

KIRUNA2013-05-14 10:39

Det var en förödande syn som mötte medlemmarna i motorklubben Midnight Sun Cruisers fredagsmorgonen den 29 juni.

Under natten hade åtta av klubbens unika veteranbilar slagits sönder. Dessutom hade någon försökt elda upp deras klubbhus genom att sprid ut kol från en gasolgrill på altanen, sprutat på bensin och tänt på.

Nu åtalas en 20-åring för att ha tagit sig in genom ett hål i stängslet runt klubben och därefter löpt amok inne på gården. Bland annat ska han enligt åtalet slagit sönder rutor och lyktor på bilarna samt repat och skadat lack och kromlister på bilarna.

Åtalet omfattar åtta punkter av skadegörelse och ett fall av mordbrand.

Självriskkostnader
Sju av klubbens medlemmar kräver 20-åringen på sammanlagt 26 500 kronor i kostnader för självrisk som de betalat in till sina försäkringsbolag vid reparationen av bilarna.

Den unge mannen krävs också på 8 000 i självriskkostnader för det vandaliserade klubbhuset.

Försäkringsbolagen kan i sin tur lägga ytterligare skadeståndsanspråk på 20-åringen om han döms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om