12-åring sparkades medvetslös av lagkamrat

En 12-årig ishockeyspelare från Kiruna IF misshandlades svårt av en ett år äldre lagkamrat efter en träning. 12-åringen sparkades upprepade gånger i huvudet så han tappade medvetandet och fick föras till sjukhus.

Sakari Alanko.

Sakari Alanko.

Foto:

KIRUNA2010-11-18 06:00
Det var sent på onsdagskvällen som Kiruna IF:s ungdomslag hade tränat. Efter träningen hade den 12-årige spelaren råkat släppa en dörr i ishallen så att den träffade hans 13-årige lagkamrat i ansiktet.
- 13-åringen blev galen av ilska över detta, enligt flera vittnen, berättar länsvakthavande polisbefäl Erik Kummu.
Tränare ingrep
13-åringen gav sig på 12-åringen och sparkade flera gånger mot hans huvud.
- Som tur var ingrep en tränare och stoppade överfallet. Ambulans kallades till platsen och 12-åringen, som då var medvetslös, fördes till sjukhus. Läkaren ringde till polisen, säger Erik Kummu.
Hur är tillståndet för offret?
- Han kom till medvetande på sjukhuset men fick stanna över natten för observation. Jag vet inte om han har några allvarligare skador. Det måste du fråga läkarna om.
Enligt Erik Kummu är ärendet avslutat för polisens del.
- Eftersom gärningsmannen är så ung överlämnas ärendet till de sociala myndigheterna.
Sakari Alanko är ordförande i Kiruna IF.s ungdomssektion. Han var själv inte på plats när misshandeln skedde men har fått information om vad som hänt.
- Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och kommer självklart att vidta åtgärder, säger han.
Enligt Alanko har föreningens sportgrupp haft ett blixtinkallat möte på grund av den tragiska händelsen.
Den 13-årige spelaren som gav sig på sin lagkamrat är avstängd tills vidare. Vad som nu kommer att hända vet Sakari Alanko inte ännu.
- Det här måste diskuteras både i sportgruppen och styrelsen innan vi genomför någonting. Men vi tolererar absolut inte sådant här. Både spelare och föräldrar ska självklart kunna känna fullständig trygghet i föreningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om