KD står inte längre bakom rullskidbanan

"Det ger en dålig signal" säger gruppledaren Krister Pouno (KD) om att budgeten för rullskidbanan trasseras med 2,5 miljoner.

Christine Brännvall (FI) är kritisk till att alla siffror inte lades fram gällande budgeten för rullskidbanan.

Christine Brännvall (FI) är kritisk till att alla siffror inte lades fram gällande budgeten för rullskidbanan.

Foto: Thomas Lövgren

Kiruna kommun2019-09-19 05:30

Kristdemokraterna sitter i kommunledningen tillsammans med Centern, Sjukvårdspartiet och Moderaterna och röstade ja till att finansiera rullskidbanan med sju miljoner kronor.  Nu säger Krister Pouno, gruppledare för (KD) att han inte längre kan stå bakom projektet.  

– Det ger en dålig signal, särskilt när kommunen är på väg in i en tuff period då det är viktigt att alla verksamheter håller i sin budget. Genom att se på kontraktssumman på sju miljoner förstod vi att det skulle landa på några miljoner till för att täcka alla kostnader, säger Krister Pounu. 

Krister Pounu säger att det är väldigt tacksamt om fallet är så att LKAB ska finansiera banan, men att det från kommunledningen var en medveten överskridning av en budget.  

– Politikerna ska ha den kunskapen om vad projekt kostar, om inte annat har tjänstepersonerna det. Nu är kontraktet skrivet, det går inte längre att backa, man behöver ta de extrakostnader som kommer för att nå kvalitet på det man gör.

Feministiskt Initiativ röstade nej till rullskidbanan i fullmäktige. Gruppledaren Christin Brännvall (FI) säger att politiker har undanhållits information som borde ha funnits med i beslutsunderlaget från början. 

– Vi röstade nej på grund av bristande beslutsunderlag och eftersom det är en enormt stor investering att göra i kommunen när man samtidigt stoppar anställningar och skär ner på personal i skolan med ekonomi som enda argument, säger Brännvall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!