Första 15 anställda på plats på Lantmäteriet

Nu har de 15 första nyanställda börjat jobba på Lantmäteriet. Innan året är slut ska alla 50 nya medarbetare finnas på plats.

Daniel Jonsson, Carina Männikkö och Jonas Erlandsson i glatt samtal under den första riktiga arbetadagen.

Daniel Jonsson, Carina Männikkö och Jonas Erlandsson i glatt samtal under den första riktiga arbetadagen.

Foto: Maria Unga

Kiruna kommun2019-09-23 18:44

I slutet av november stod det klart att Radiotjänst skulle läggas ner. Regeringen utlovade ersättningsjobb för alla 120 tillsvidaretjänster. 53 av dem finns på Lantmäteriet. Under måndagen gjorde 15 personer sin första arbetsdag i lantmäteriets nya lokaler. 
– Det känns jätteroligt, jag har jobbat här i huset i 26 år, på Radiotjänst. När jag kom ner för backen här på morgonen så kände jag hur det pirrade i magen fast jag har gått här många gånger, men nu var ju det här något nytt. Det känns jätteroligt att man får vara med om det här, säger Ingela Eneslätt. 

Lantmäteriet har flyttat in i Radiotjänsts gamla lokaler. Och alla 15 på plats under måndagen har arbetat på Radiotjänst tidigare. 
– Jag trodde inte det här för ett år sedan när politikerna var här och pratade om ersättningsjobb, vi var alla skeptiska, vi tänkte att det blir ett val till hösten och de bara lovar och lovar men det blir nog ingenting. Det var tyst ett tag, men sedan började vi se folk från Lantmäteriet här som tittade på lokalerna och det började hända saker, säger Ingela Eneslätt. 

Alla 15 har gått en utbildning i två veckor, men måndagen var den första arbetsdagen på plats på kontoret i Kiruna. 
– Jag trivdes jättebra på Radiotjänst och säkert skulle jag ha stannat kvar där. Men nu känns det jättebra att lära sig någonting nytt. 
Carina Männikkö håller med. 
– Det här känns jättebra, jättetrevligt och utmanande att lära sig något nytt. Jag har jobbat på Radiotjänst först i tio år. 
Hur kändes det att gå hit i morse?
– Jag har längtat. Vi har varit två veckor i Gävle på utbildning och nu får vi se alltihop själva, kartor och sådant. 
För ett år sedan levde alla anställda på Radiotjänst i ovisshet om framtiden. Idag är känslorna betydligt ljusare. 
– Jag har ett jobb, och ett roligt jobb tror jag, jag gillar att jobba med kundservice, säger Carina Männikkö. 

 Jonas Erlandsson, sektionschef på Lantmäteriet berättar att det fanns ett stort intresse för de 53 tjänsterna. 
– Tittar vi på alla våra tjänster så har vi haft 450 unika personer som sökt tjänsterna, det är väldigt ovanligt, det är jättepositivt. Och väldigt kvalificerade personer också. 
Innan året är slut så ska alla 53 finnas på plats. 
– Det blir ett av Lantmäteriets största kontor, det är jättepositivt, både för Kiruna och för oss, man kan dra mycket nytta av varandra när man blir en större samling, säger Jonas Erlandsson. 

Ingela Eneslätt gjorde första riktiga arbetsdagen på sitt nya jobb. "Det här trodde jag inte för ett år sedan", säger hon.
Ingela Eneslätt gjorde första riktiga arbetsdagen på sitt nya jobb. "Det här trodde jag inte för ett år sedan", säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!