Elin sköt Luleå till ny seger

Dålig inledning - magnigik avslutning.Så löd segerkonceptet mot Mark - och nu har Luleå basket drömläge i slutspelet.- Vi sköt bra i dag, konstaterar Elin Söderström efter vinsten med 86-70.

Elin Söderström var som vanligt bästa spelaren i Luleå och efter segern mot Mark har Luleå greppet om en semifinalplats.

Elin Söderström var som vanligt bästa spelaren i Luleå och efter segern mot Mark har Luleå greppet om en semifinalplats.

Foto: K-G Zahedi Fougstedt

KINNA2010-03-18 05:00

Att Ashley Key sköt 36 poäng och bar fram sitt lag hjälpte föga - hemmalaget hade till slut ingenting att sätta emot Luleå.
- Jag kommer aldrig kunna säga att vi lyckades få stopp på henne, men hon är så bra att det inte går. Vad vi pratade om att göra var att begränsa och störa henne så att hon till slut skulle tröttna och skjuta lite för mycket, säger Dennis Pihl, coach i Luleå.
"Dennis skällde på oss"
Han var inte nöjd med starten av matchen, då hemmalaget tog initiativet och hade ledningen med ett par poäng.
- Jag tog en time out i den första perioden, för då spelade vi riktigt dåligt. Det var odisciplinerat och vi saknade den rätta inställningen. Tur att vi sköt så bra framåt, annars kunde vi tappat mycket mer. Det behövdes ett litet snack där.
Elin Söderström om Pihls "lilla snack":
- Dennis skällde på oss, och det var nödvändigt. Vi behövde spela tuffare och få stopp på Ashley. Hon var den enda i Mark som scorade mycket i dag, säger hon.
Key fick Luleå aldrig något grepp om, men väl om det egna spelet. Stina Nilsson sköt med två snabba trepoängsskott upp Luleå i ledning - ett övertag som laget aldrig släppte.
- Vi brukar skjuta bra och det gjorde vi i dag också. Både Stina och Emma (Nilsson) sköt bra, säger Söderström.
Hon nämner inte sig själv trots att hon var den med bäst trepoängsskytte. Fem av åtta skott satt från Söderströms händer.
- Jag är nöjd med min insats men kan bättre än så här. Fast treorna satt, det känns bra.
Det var inte bara segern mot Mark som gladde Luleåspelarna. Tack vare Norrköpings vinst mot Sallén (65-57) är laget nu i ensamt majestät i sin kvartsfinalgrupp, med två matcher kvar.
- Ju fler matcher de andra förlorar, desto bättre är det naturligtvis för oss. Men vi måste fortsätta vara fokuserade och vinna mot dem. Det gäller att vi visar rätt inställning i de matcherna, säger Söderström.
Dennis Pihl är inne på samma linje:
- Vi hade redan inför den här matchen avgörandet i våra egna händer, men fokus ligger fortfarande på att vi vinner våra återstående matcher.
Med skyttet från i går känns det inte avlägset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om