Karatesparkande renens ägare spårad

Ägaren till den karatesparkande renen i Riksgränsen är sannolikt hittad.

13 mars 2019 12:43

– Den ska fångas in och fraktas härifrån. Det kommer en renskötare och kollar så att det är deras ren. Jag räknar med att det löser sig under dagen, säger Petter Nilsson, butikschef vid Ica Nära Riksgränsen.

Renen har sedan i lördags befunnit sig vid butiksområdet och orsakat diverse problem, bland annat försökt ta sig in i affären via entrén, varit närgången och gjort kunder osäkra.

Innan dess har den hållit till vid personalbostäderna till hotellet, där en av de anställda enligt uppgift har fått en spark i huvudet av renen.

Läs mer: Ren terror mot butiken

Norrbottens Media skrev om renen på sajterna under tisdagen, och hade bland annat ett klipp där renen sparkade med framhovarna mot Sandra Nilsson Tuisku, en av de anställda i butiken. Detta i samband med att hon försökte få renen att avlägsna sig.

Det är också hon som via ett mindre detektivarbete lyckats spåra den som sannolikt äger renen.

– Jag fotade av renörat, där märkningen är gjord, och skickade bilden till mina bekanta, som sedan kontaktade sina bekanta. Men det var inte så lätt trots det. Jag fick nog tio olika förslag innan vi hittade den renskötare som troligen är ägaren, säger hon.

Läs mer: Här sparkar renen: "Rena Jackie Chan"

Sandra Nilsson Tuisku tycker att historien med renen blivit något upphaussad.

– Renen är egentligen väldigt snäll men när man försöker få den att gå iväg så blir den trängd. Det är kanske inte så konstigt, säger hon.

Norrbottens Media har sökt den aktuella renskötaren men inte lyckats få något kontakt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonny Vikström