Erik Brännströms satsning i Kalix handlar om två barbecuesåser, en med blåbär, en med lingon.
Recepten är förstås hemliga, men de beskrivs ha tydlig smak av bären, rökig touch och chili.
Såserna tillverkas i Kalix sylts produktionsanläggning, det arbetet har börjat, och de finns i restauranger och butikskedjor.
– Jag har haft såsen i min restaurang i tio, kanske femton år. Många kunder ville köpa den och jag gjorde den där och sålde den, senare har jag haft produktionen i ett företag i Stockholm. Jag har alltid tyckt att såsen ska tillverkas i Norrland, eftersom råvarorna i såsen är norrländska, säger Erik Brännström.
Erik Brännström känner Hans Granberg, Kalix sylt, sedan tidigare.
– Jag frågade honom om de var intresserade av den här produktionen och han svarade ja, det var inga problem, och på den vägen är det, säger Erik Brännström som tillägger att han är glad över att produktionen är i Kalix.
– Kalix är ett matmässigt starkt varumärke så det passar utmärkt att satsa här. Kalix löjrom och surströmmingen är bara två exempel på det.
Erik Brännström är från Skellefteå och när han skulle styra mot Sverige igen efter att ha arbetat i restaurangbranschen i England, Canada och runt Medelhavet så blev det Skellefteå han sökte sig till.
– Jag hade målet att resa jorden runt och jobba, men så blev det inte och jag har alltid vetat att jag vill tillbaka till Norrland. Borta bra men hemma bäst, säger Erik Brännström.
Det var hemma intresset för att laga mat började och som 18-åring åkte han till Göteborg för kockutbildning.
Erik Brännström har blivit känd som Vilda kocken, och medverkan i tv med just matlagning.
– Vilda kocken kommer sig från början från att jag tycker om att laga vilt, men det handlar också om att jag tycker att vi ska vara mer lössläppta i köket. Du kan spilla, det kan koka över, det behöver inte vara så pretentiöst. Du ska ha roligt i köket.
Corona har påverkat alla branscher, så även hans.
– Jag har hållit mycket kurser, företagsutbildningar, kick-offs och event. Corona innebär en ofrivillig paus. I höst och vinter ska jag satsa mer på att få ut produkterna och det blir en säsong till med tv-programmet "Go kväll", säger Erik Brännström.
Framtidsplanerna?
– Jag har massor av planer, inte minst för tillverkningen i Kalix, men jag håller dem för mig själv ett tag till, säger Erik Brännström.