Utbildningsförvaltningen arbetar för kommande hösttermins start.
Det är oklart hur det blir med gymnasieskolan.
– Vi avvaktar besked. Lärarna har förberett för såväl distansundervisning som elever på plats i skolan. Vi vet nu att det fungerar med distansundervisning och det är vi glada för, men om eleverna kan komma tillbaka till skolan så blir vi ännu gladare, säger Charlotte Sundqvist som tillägger att elever som inte mått bra, som behövt få komma till skolan, har fått komma dit och så ska det också fungera fortsättningsvis.
– Om det blir så att årskurs ett börjar gymnasiet på distans så har vi en plan för hur de ska lära känna lärare och klasskamrater. Vi får "hangouta" med dem och hitta på något roligt, säger Charlotte Sundqvist.
Sven Nordlund (Mp), ordförande utbildningsnämnden, säger att "utbildningsdelen på distans gått betydligt över förväntan".
– Men vi vet också att unga som inte mår bra drabbas. Vi skulle behöva fler socialpedagoger och kuratorer, men det är brist på den kompetensen, de finns inte att få tag på, säger Sven Nordlund.
Små grupper, exempelvis de praktiska utbildningarna som behövt göra saker, har varit i skolan.
– Vi måste ta corona på allvar och det gör vi, men det får inte bli så att vi skapar stora problem på annat sätt heller. Gymnasiets elever i årskurs tre, de är vana vid skolan och de fixar nog det här, men jag tror inte alls att det är bra att börja gymnasiet på distans. Jag hoppas att beskedet blir att vi kan komma i gång med eleverna i skolan i höst, säger Sven Nordlund.