En gång i månaden arrangerar "Hej vuxen", som är ett samarbete mellan Övertorneå, Överkalix, Haparanda och Kalix kommuner, digitala föreläsningar på ett aktuellt tema som sedan ligger ute två veckor efteråt på kommunernas hemsidor.
– De är öppna för alla men riktar sig till vuxna med barn och unga i sin närhet, berättar Malin Åberg, trygghets- och preventionssamordnare i Kalix.
Just nu pågår den riksomfattande kampanjen "En vecka fri från våld" och den 25 november infaller internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. I samband med det valde man att bjuda in Brottsofferjouren.
De vanligaste brotten Brottsofferjouren ser i skolan är misshandel, rån och ofredande.
– Även sexuella ofredanden, säger Veronica Blomberg, Brottsofferjouren.
Ofta vet inte ungdomarna själva att handlingar de begår eller utsätts för är brottsliga och anmälningsfrekvensen är låg.
– Det finns en enorm skräck för att bli uthängd på sociala medier om man namnger en eller flera personer och man vet inte vilka konsekvenser det får i ens relationer.
På Brottsofferjouren vill man uppmana föräldrar att kontakta dem om något har hänt, gärna tillsammans med sina barn.
– Många upplever det som en lättnad när de landar i att det som de gått och burit på faktiskt handlar om ett brott och att det inte är ok. Ibland händer det att man fullföljer en anmälan, men det är långtifrån alltid. Om det leder så långt som till rättegång så finns vi med och stöttar.