Träning ger fertilitet

Att träning ger färdighet är ingen nyhet. Men på Tränings companiet i Kalix verkar träning ge fertilitet. En babyboom sprider sig nämligen bland instruktörerna.- De smittar på spinningcyklarna, säger instruktören Göran Johansson.

Axel Söderlund,2 år,ville inte vara med på bild med de andra små. Han intog säker betäckning bakom mamma Anna Josefsson.

Axel Söderlund,2 år,ville inte vara med på bild med de andra små. Han intog säker betäckning bakom mamma Anna Josefsson.

Foto: Susanne Jansson

KALIX2009-06-26 06:00
Barn, barn, barn. I träningslokalen på Tränings companiet, TC, finns det gott om dem i dag. Barn som ännu växer i mammas mage, de under en månad och de lite större, treåringarna.
Internt skämt
Förutom att de just är barn har de alla en annan sak gemensamt, någon eller båda av deras föräldrar är instruktörer på TC.
- Ett internt skämt är att det smittar via sadlarna på spinningcyklarna. Att det är slarvigt rengjorda, berättar Göran Johansson.
Tillsammans med Erika Blombäck, också hon instruktör, är han förälder till en av TC-bebisarna, som de skämtsamt kallar sina små.
I magen på Josefin Lundholm ligger ännu bebis och väntar på att se dagens ljus. Den andra augusti är tiden inne för den lille. Josefin Lundholm tränar ännu men tar det lite lugnare så här månaden innan den nya familjemedlemmens ankomst.
Ännu lugnare tar instruktören Malin Nilsson det. För knappt en månad sedan blev hon mamma till Elsa Waara.
Startar ny grupp
- Kroppen behöver vila. Efter sommaren börjar jag om.
Tolv stycken barn, från en månad till tre år, har de nio instruktörerna hunnit med mellan passen i träningssalen. Visst snackas det småbarn när det träffas. Men mest pratar de träning. Moa Bjerner mamma till Malte Bjerner tänker inte ligga på latsidan.
- Till hösten startar vi en grupp där man kan ta med sig sina små och träna. Det blir nog mestadels mammor som vill komma igång efter förlossningen.
- Bara vi fyller en hel grupp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om