Norrbottens Destilleri AB, som tillverkar gin, har gjort invändningen till PRV.
De skriver att det inledande ordet - som beskrivs som den mest iögonfallande beståndsdelen i ett ordmärke - är identiskt och utgörs av "Norrbottens" med påföljande orden "Vodka" och "Brändö" där "Vodka" anses sakna särskiljningsförmåga och "Brändö" är placerat i mitten och slutligen är ordet "Destilleri" placerat i slutet av båda varumärkena.
"Det föreligger en hög grad av visuell likhet mellan varumärkena Norrbottens Destilleri och Norrbottens Vodka Brändö Destilleri" skriver de via ombud till PRV.
Företrädare för Norrbottens Vodka Brändö Destilleri AB har svarat att grunden för upphävning av varumärket är felaktig och att PRVs slutgiltiga beslut om att godkänna varumärket bör kvarstå.
"Genomgående i invändningen kan man se en kraftig överdrift gällande förväxlingsrisken mellan de äldre varumärkesrättigheterna och varumärket i fråga samt en underdrift av det som särskiljer varumärkena, tillsammans med ogrundade argument" skriver de.
PRV avslår invändningen. De anser att märkena, trots gemensamma delar, ger olika helhetsintryck.
Jacob Bolte, varumärkesjurist som företräder Norrbottens Destilleri AB, säger att de inte har något problem med hela namnet "där både vodka och Brändö alltid ska ingå".
Norr Media har sökt företrädare för Norrbottens Vodka Brändö Destilleri AB, resultatlöst.