Skolan i Vitvattnet läggs ner

KALIX. Allt tyder på att det är kört för Vitvattnets skola.Det blir inget extra kommunstyrelsesammanträde i frågan.- Det är beklämmande, säger Mikael Eliasson för Övre bygden.

Kalix2008-06-17 06:00
NSD berättade, i samband med skolavslutningen vid Vitvattnets skola, att föräldrarna kräver ett extra kommunstyrelsesammanträde som ska ta ställning till medborgarförslaget att skjuta upp skolnedläggningen i två år.
Detta för att ge människorna i Övre bygden chansen att visa att de kan driva skolan på intraprenad billigare än vad det blir för Kalix kommun att skjutsa barnen till Gammelgårdens skola och ändå ha kvar förskolan i skolbyggnaden.
Inget extra möte
Kommunalrådet Robert Forsberg säger att det bara är kommunfullmäktige som kan ändra ett kommunfullmäktigebeslut, och att han inte ser anledning att kalla till något sådant.
"Så länge vi minskar i befolkningsunderlag tappar vi också i skatte- och bidragsintäkter. Dessutom minskar elevunderlaget årligen, och nu extra mycket i och med friskoleetableringen. Allt detta gör att vi ständigt behöver se över vår organisation och anpassa kostnader till det underlag vi har" skriver Robert Forsberg i brevet adresserat till Skolrådet vid Vitvattnets skola.
"Uselt"
Mikael Eliasson står bakom medborgarförslaget om att flytta fram skolnedläggningen och han är mycket besviken.
- Det här visar på dålig respekt för medborgarna och det är riktigt uselt. Det är kommunalrådets skyldighet att ta upp frågan eftersom han, som jag ser det, har förhalat den och därigenom försatt sig i den här situationen, säger Mikael Eliasson som på följdfrågan om det är kört för Vitvattnets skola nu svarar "kanske".
- Om politikerna inte tar upp frågan inom kort så är det ju det. Barnen hinner börja i sin nya skola, personalen på sina nya jobb och skolskjutsarna är i gång från och med skolstarten i augusti. Det går inte att ändra på beslutet då, säger Mikael Eliasson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om