SD-politiker hoppar av i Kalix

I Kalix fick Sverigedemokraterna 1,5 procent i årets val. Men partiets kandidat till kommunfullmäktige hoppar nu av politiken.- Jag hoppas på en yngre förmåga och tror på ökat stöd framöver, säger Kjell Hedlund, 66.

Kjell Hedlund hoppar av politiken och hoppas på en ung förmåga han kan stötta.FOTO: Lina Svalbro

Kjell Hedlund hoppar av politiken och hoppas på en ung förmåga han kan stötta.FOTO: Lina Svalbro

Foto: Lina Svalbro

KALIX2010-12-02 06:00
Två månader efter valet låter han sig intervjuas för första gången. Han säger att engagemanget dog ut när han inte fick en plats i kommunfullmäktige.
- Jag är fortfarande medlem i Sverigedemokraterna och sympatiserar med dem men jag är inte längre engagerad, säger Kjell Hedlund.
Inte besviken
Han är ändå inte besviken.
- Nej, jag trodde inte att jag skulle komma in. Jag var heller inte så motiverad som jag borde ha varit. Därför blev jag inte så ledsen som vissa kanske tror.
Däremot är han överraskad över att han gick in i politiken.
- Jag har aldrig egentligen gillat politik och tycker inte det finns så mycket att tro på överhuvudtaget. Men jag har saknat ärliga politiker som inte bara säger vad de vill att jag ska höra.
Ställer inte upp igen
I dag har Kjell Hedlund ingen kontakt med någon politiker.
- Jag vill bara ha lugn och ro och jag kommer inte ställa upp till kommunfullmäktige i nästa val.
Han är kritisk till hur politiker i Kalix har hanterat partiet.
- Ingen politiker säger sig vara villig att samarbeta med oss men det är ju rent hyckleri. Få vågar säga vad de egentligen tycker. Det är inte politiskt korrekt att säga att man är emot invandring.
Kjell Hedlund vill inte kalla sig rasist.
- Jag har inget emot invandrare om de inte kommer hit och utnyttjar systemet. Min thailändska flickvän sedan tre år tillbaka är själv utlänning men hon bor hos mig. Om man ärligt tycker synd om invandrarna så får man också personligen ta sitt ansvar, menar han.
Tror på ökat stöd
Själv tror han på ett ökat stöd framöver.
- Jag har inte haft en tanke på valsiffrorna men många trodde att fler Kalixbor skulle rösta på partiet. Men vi blir större nästa gång. Folk kommer att förstå vår politik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om