"Lite läskigt att skolan har bombhotats"

Efter ett bombhot mot Manhemsskolan i Kalix i måndags stängdes och låstes skolan för resten av veckan. Eleverna får undervisning på distans i hemmet.

Samuel Lidström, 15 år, William Rifalk, 14 år, och Edwin Karlsson, 14 år, får distansundervisning i hemmet eftersom skolan är bombhotad.

Samuel Lidström, 15 år, William Rifalk, 14 år, och Edwin Karlsson, 14 år, får distansundervisning i hemmet eftersom skolan är bombhotad.

Foto: Ulrika Vallgårda

Kalix2023-05-16 19:40

– Det känns lite läskigt, men inte så jättefarligt. Men det kostar ju pengar i fall de bombar skolan och så är det jobbigt att vara hemma, säger Samuel Lidström, 15 år.

Kompisen William Rifalk, 14 år, instämmer:

– Det är inte jättekul, för om det blir så att det sprängs någonstans, så kommer det ju gå åt en massa pengar till det, konstaterar han.

Han gillar inte heller att sitta hemma och få undervisning på distans.

– Man måste ju ändå gå upp ungefär samma tid så att man hinner göra sig klar innan lektionerna börjar, säger han.

Edwin Karlsson, 14 år, däremot har utnyttjat möjligheten att stiga upp lite senare.

– Det är inte kul att skolan är bombhotad, men skönt att kunna vakna lite senare så man får sova lite extra.

Som vi har rapporterat tidigare framfördes ett bombhot i högstadieskolans Facebookgrupp vid 16-tiden på måndagen. Det låg ute i mellan 20 och 30 minuter innan det togs bort.

Någon motivbild till bombhotet framgick inte, bara att det var allvar och inte något skämt. Inte heller vem som stod bakom hotet som kom från en fejkprofil på Facebook.

Med anledning av detta beslutade skolchefen att som en säkerhetsåtgärd låta alla elever få undervisning på distans i hemmet under tisdagen och onsdagen. Torsdagen och fredagen är lediga dagar eftersom det är Kristihimmelsfärdshelg.

De 420 eleverna och deras vårdnadshavare fick information via lärplattformen Schoolsoft.

Hotet har polisanmälts, men ännu har polisen ingen misstänkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!