Politisk styrgrupp ska få ner kostnader

En politisk styrgrupp ska jobba med att få ner lokalkostnaderna inom Kalix kommun.- Goda råd är dyra och vi måste minska vår kostym de närmaste åren, säger kommunalrådet Robert Forsberg (S).

Kommunstyrelsen sade ja till en politisk styrgrupp som ska se över Kalix kommuns lokaler och komma med förslag som ska optimera användandet. FOTO: Lotta Nilsson

Kommunstyrelsen sade ja till en politisk styrgrupp som ska se över Kalix kommuns lokaler och komma med förslag som ska optimera användandet. FOTO: Lotta Nilsson

Foto: Lotta Nilsson

KALIX2009-02-24 06:00
Det var vid gårdagens kommunstyrelsesammanträde som styrgruppen diskuterades och fastställdes.
Styrgruppen består av ordförande i kommunstyrelsen alltså Robert Forsberg, barn- och grundskolenämndens ordförande Håkan Nyman (S), gymnasienämndens ordförande Inga-Lis Samuelsson (C), fritids- och kulturnämndens ordförande Britt-Inger Nordström (S), socialnämndens ordförande Bertil Sundqvist (S), tekniska utskottets ordförande Jan Nilsson (S), KIABs (Kalix industrihotell AB) ordförande Christer Wallin (S) samt stiftelsen Kalixbos ordförande Börje Andersson (S).
Helhetsgrepp och samsyn
Styrgruppens uppgift är att se över lokalanvändningen i kommunen, komma med förslag på hur Kalix kommun kan optimera den med rikssnittet som utgångspunkt (exempelvis har konstaterats att barn- och grundskolenämnden har mycket större yta - och konstnader - per barn än vad rikssnittet är) och det är uttalat att samnyttjande av lokaler för förskola och skola ska prioriteras.
- Det är kommunstyrelsens arbetsutskott som kommit med idén om en styrgrupp för lokaler och motivet är ett helhetsgrepp och en samsyn, säger Robert Forsberg som betonar att beslutsgången inte förändras eftersom besluten fortfarande ska tas i respektive nämnd.
Ja till rivning
Kenneth Sandberg (MP) ifrågasätter behovet av en styrgrupp med motiveringen att frågan bör hanteras i respektive nämnd och Andreas Sandstedt (KD) vill veta om den nya gruppen medför nya kostnader i form av fler arvoden.
- Många som är med i styrgruppen är arvoderade politiker som inte får något extra för dessa möten, säger Robert Forsberg.
En enig kommunstyrelse har nu sagt ja till att riva Töre Västra skola som står tom och kallställd.
Kommunstyrelsen tog inget beslut avseende vad som ska hända med Team Sportias gamla lokal, som nämnts som alternativ till dagens busstation, frågan utgick med motiveringen att den inte är helt utredd ännu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om