Okända målade svart bil röd

För paret Göte och Susanne Rydberg blev hemkomsten från sommarstugan chockartad. På gården stod deras Golf och var inte längre svart. Röd sprayfärg täckte hela bilen.

Susanne Rydberg känner sig uppgiven, arg och ledsen. " Nu har Linus ingen bil" FOTO: Susanne Jansson

Susanne Rydberg känner sig uppgiven, arg och ledsen. " Nu har Linus ingen bil" FOTO: Susanne Jansson

Foto: Susanne Jansson

KALIX2009-08-31 06:00
- Man blir så förbannad. Om man fick tag i dem som gjort det skulle man väl göra sig olycklig, säger Göte Rydberg.
Rödmålad
Makarna Rydberg hade planerat en shoppingdag i Luleå. De åkte från sommarstugan hem till villan i Nyborg för att göra några snabba ärenden.
När de kom in på gården upptäckde de att deras bil, som sonen Linus Rydberg mest använder, var sprayad med röd lackfärg. Fälgar, rutor, lyktor, skärmar. Ingen del var missad.
Hörde ingenting
- Linus kom hem klockan 02.30 natten mot lördagen och en granne hade sett bilen vid 06-tiden och tänkt "vad har Linus gjort med bilen", berättar Susanne Rydberg.
Men Linus Rydberg hade inte gjort något med bilen.
- Jag kom hem och parkerade så där nära huset för att jag skulle sätta på extraljusen i dag (läs söndag). Sedan gick jag och sov och hörde ingenting, säger han.
Bilen står inbackad på insidan av gården, framför villans köksfönster som vetter från vägen.
- Någon måste ha vetat när Linus kom hem. Vi tycker att det står idiot på framsidan och hat på baksidan, säger Susanne Rydberg.
- Jag vet inte att jag gjort någon någonting. Jag har ingen aning om varför någon skulle vilja göra så här, säger en arg Linus Rydberg.
Tragedi för familjen
Någon stadsresa och shopping blev det inte för makarna.
- Nej det är bara att spara och betala självrisken. De som gör sådant här förstår inte vad det innebär. Nu har vi ingen bil och det blir stora kostnader. För oss är det en familjetragedi, säger Susanne Rydberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om