Nu växer Galleria Kalix

KALIX. Nu växer Galleria Kalix - i dag öppnade ytterligare en del och många kalixbor var med.- När allt är klart blir det en galleriafest för alla kalixbor, säger gallerialedaren Eva Ljungqvist.Mitt i firandet gick brandlarmet; ett falsklarm som förstås fick många att skynda sig ut.

Eva Ljungqvist gläds över att steg två i Galleria-öppningen nu är avverkat.

Eva Ljungqvist gläds över att steg två i Galleria-öppningen nu är avverkat.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix2008-06-12 15:43
Ett 50-tal personer stod i den bortre delen av gallerian, utanför Apoteket, samtidigt som golvet skurades en sista gång innan kalixborna tilläts komma in i den nya delen som hyser Hemköp, Centralkiosken och turistbyrån.
Så småningom ska också en parfymaffär, en sportbutik, en barnklädesbutik och en klädbutik för herr och ungdom öppna intill.
- Det har gått väldigt bra trots branden. I och med att vi får Kalix första rulltrappa här i gallerian så kommer bygget att bli färdigt i två etapper, därför blir det inte en gemensam start för alla butiker i den här delen, säger Eva Ljungqvist som räknar med att allt är klart i september.

- De har hittills varit mindre än halva styrkan (av det totala antalet butiker som ska finnas i gallerian, reds anm) och alla har drabbats av att Hemköp plötsligt försvann eftersom det innebar mindre folk här, och ändå har samtliga butiker en ökad försäljning jämfört med innan de fanns i gallerian, säger Eva Ljungqvist.
En stund in på firandet gick det automatiska brandlarmet och många skyndade sig förstås ut.
Det var just en brand som förorsakade att Hemköp fick stänga i vintras.
Denna gång var det dock ett falsklarm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om