Mardröm för familjen

Eva Brännvall Karlsson med sällskap planerade att fira midsommar på Frevisörens camping och havsbad.Efter några timmar åkte de därifrån.- Det är bland det värsta jag sett, säger Eva Brännvall Karlsson.- De ville åka och körde den grejen, säger campingägaren Ove Forsberg.

Foto:

KALIX2008-06-26 06:00
Eva Brännvall Karlsson är mamma och personlig assistent till handikappade dottern Simonette och midsommarhelgen skulle de tillbringa tillsammans med handikappade Johan Nilsson och dennes personliga assistent Anders Hjelm, samtliga kommer från Överkalix och information om Frevisören hade de fått via företagets hemsida på internet.
- Vi hade speciella önskemål när vi bokade och de skulle vara möjliga att tillgodose, säger Eva Brännvall Karlsson.
Smuts, kycklingben och ölflaskor
Så långt frid och fröjd - men där tog det slut.
Eva Brännvall Karlsson berättar om vad som mötte dem när de anlände till campingen, och det är hennes version:
- Vi kom fram strax innan klockan tre på eftermiddagen och möttes av sönderslaget glas på altanen utanför stugan och en smutsig stuga. Det var smutsigt i köket och toaletten och vi städade själva för att kunna flytta in.
Att det fanns bastu och pooler på anläggningen var avgörande för att sällskapet sökte sig dit.
- Poolen var stängd, stegen hade lossnat och överallt i det höga gräset låg det flaskor. Vi gick till bastun vid åtta-tiden på kvällen, men den var inte påslagen och där låg kycklingben och ölflaskor, säger Eva Brännvall Karlsson som gick till receptionen och meddelade att de hade fått nog, att de skulle åka och att de ville ha pengarna tillbaka.
De lyckades få tag i boende på Norrskensgården i Haparanda och fick, till slut, en fin midsommarhelg i alla fall.
Ove Forsberg säger - tvärtemot vad Brännvall Karlsson säger - att de inte påtalade städningen när de kom till stugan.
Stökigt med berusade
Vidare har personal intygat att stugan var städad, både av de föregående gästerna och personal.
- Min uppfattning är att de ångrade att de kom hit och skyllde på stugan för att få pengarna tillbaka, säger Ove Forsberg som anser att det faktum att han betalade tillbaka halva hyran visar på good-will från hans sida eftersom det står i strid med reglerna på Frevisören och andra campinganläggningar.
- Vi informerar om att synpunkter på stugan eller annat ska framföras genast så att vi får rätta till problemen.
- Poolerna öppnar den 1 juli och bastun fick sällskapet låna gratis, den ska tas bort och är normalt sett inte i drift.
- Kanske för att det var midsommar och en hel del ungdomar här, många av dem var berusade och mindre representativa.
- Det var säkert ett hundratal ungdomar, mellan 15 och 23 år, på stranden och utanför stugorna och vi hade vakter men det blev ändå stökigt emellanåt. Vi plockade upp flaskor, men visst var det ändå stökigt tidvis. Eftersom stranden är kommunal kunde vi inte neka ungdomarna att komma dit. Jag har pratat med kommunen och nästa år kommer vi att ha en åldersgräns på 23 år eller 25 år för att vistas här på midsommar, säger Ove Forsberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om