Familjen Lindqvist flyttade till Kalix 2013, de hade då köpt ett hus på flygfältsområdet där de trivdes, de hade inga planer på att flytta.
Tre år senare gick de ändå på visningen av Norrbottensgården i centrala Kalix, och de föll för timringen med anor från 1800-talet.
Barnen Love, som nu är tretton, var då fyra år och Stella, som är tio, var två år.
– Det är ett unikt hus med mycket charm, säger Josefin Lindqvist, 37.
– Huset har en själ. Centralt läge, stor tomt där det finns plats för mycket lek och ett stort hus på strax över 200 kvadratmeter ger bra utvecklingsmöjligheter, säger Robin Lindqvist, 37.
De vann inte budgivningen på fastigheten som hade utgångspriset 1,5 miljoner kronor, men två budgivare som bjöd mer hoppade av.
Strax över två miljoner kronor gav de för fastigheten, som sedan delvis byggts om och helrenoverats genom åren, nu senast köket.
Där garaget och bastun finns, var en gång ladugård, och halva byggnaden fick de riva och bygga ny.
Paret renoverar själva en del, till en del tar de hjälp. Josefins pappa har monterat köket, golven på nedre plan har hantverkare slipat och lackat.
– Vi satsar så mycket vi kan i vårt boende. Vi vill göra det så som vi vill ha det utifrån familjens behov nu, säger Robin.
Familjen har fritidshus i Påläng, de säger att utan det så hade de gärna bott vid havet.
– Nu kan vi prioritera att bo nära skola, fritidsaktiviteter och jobb, säger Josefin.
Vi backar till innan familjens flytt till Kalix, de bodde då i Sundsvall.
Robin var hockeyspelare i Elitserien (numera SHL), han spelade bland annat med Timrå och tidigare med Frölunda och Luleå Hockey. En svår knäskada satte punkt för hockeykarriären när han var 26 år.
– Det var så klart tråkigt, men det gick inte att fortsätta, säger han, som kom att fortsätta som tränare.
Robin läste ledarskapsutbildningar och företagsekonomi.
Josefin utbildade sig till lärare och jobbar på lågstadiet på Innovitaskolan i Kalix.
Han har rötterna i Harads, hon i Kalix, och de valde att bosätta sig i Kalix.
Sommaren 2016 fick Robin erbjudande om att jobba som mäklarkoordinator.
– Jättekul, men så mycket att göra, säger han.
Han valde att utbilda sig till mäklare parallellt med arbetet som mäklarkoordinator, och två år senare hade han skaffat sig mäklarlicensen.
Numera är han, tillsammans med Anne-May Kara, delägare i Husman Hagberg i Kalix.
Han var tidigare delägare i kedjans kontor i Boden också, men släppte det.
– Det gick inte. Jag var aldrig hemma, säger han.
Robin beskriver sig själv som social, han gillar att det händer saker och har inga problem med att vara mäklare även på fritiden.
Han säger att likheterna mellan hockeykarriären och mäklarkarriären kanske finns i att ha driv, sätta mål och nå dem.
– Jag trivs jättebra med mitt yrke, det är ett bra jobb och det finns alltid något att göra. Jag har jättefina arbetskamrater, jag är en lagspelare som gillar att vara bland människor. På en liten ort blir det lätt så att människor du möter i matvarubutiken förknippar dig med jobbet. De vill ha tips inför en kommande fastighetsförsäljning, hur marknaden ser ut eller vad som händer med räntorna. Jag har inga problem med det, jag tycker om att nätverka. Att vara mäklare är mer en livsstil än ett jobb, säger han.
Han säger att jobbet är så mycket mer än att bara sälja.
– Att vara mäklare innebär så mycket, och ofta är det känslosamt. Vi kommer ibland in i människors liv när någon gått bort, när människor går isär eller när familjen behöver sälja sitt hem för att de inte har råd att bo kvar. Det kan vara så svårt. Vi får också möta människor som är glada och lyckliga, människor som hittat sitt drömhem. Jag tycker förstås om att sälja, men jag tycker om att hjälpa människor och jag drivs av lyckliga slut, säger han.
Robins tips till den som går i tankar om att köpa nytt boende är att utgå från behoven, ha koll på ekonomin och klart med lånelöfte från banken så att du vet vad du har att röra dig med.
Om du också ska sälja en bostad kan du exempelvis säkra upp sommarbilder på tomten och i ett tidigt skede kontakta mäklare.
Han säger att han landat väl i Kalix, han ser sig själv som ortsbo och ambassadör för Kalix.
– I Kalix är det nära till allt, bokstavligen men också i kontakter mellan människor. Jag upplever att livet på många sätt är enklare i Kalix, säger Robin Lindqvist.