Luleå besegrade Skellefteå igen

Luleå Hockey vann även den andra träningsmatchen mot Skellefteå. Efter en stark andra period blev det 3-1 (0-1, 3-0, 0-0) till Luleå inför 2 000 åskådare i Kalix ishall.

Chris Abbot och hans Luleå inkasserade en ny seger mot Pavel Skrbeks Skellefteå. Luleå vann med 3-1 inför nästan 2000 åskådare i Fururinken i Kalix.

Kalix2009-09-02 21:43
Men det blev den före detta luleåspelaren Pavel Skrbek som inledde målskyttet genom att ge Skellefteå ledningen i den första perioden.
I den andra vände Luleå. Cam Abbott kvitterade till 1-1, kalixsonen Fredrik Styrman gjorde 2-1 och Jonathan Hedström ökade på till 3-1. .
För Fredrik Styrman var det ett skönt mål.
- Mitt första i Luleås A-lagsdress. Att jag dessutom fick göra det i min gamla hemmarink var förstås extra kul. Jag hade flera målchanser redan i fjol, men nu lyckades jag äntligen. Det var på tiden., säger Styrman.
I slutrundan handlade det mest om utvisningar. Det kanadensiska tvillingparet Abbott fick göra täta besök i utvisningsbåset. Cam åkte ut på 10+2 minuter och Chris på två tvåminuters.