Konst och glada skratt

Temat på familjedagen på Vassholmen var hälsa och såväl fackliga organisationer som konstnärer passade på att visa upp sig.- Målandet ger energi, säger Eva Bergdahl, förskollärare och konstnär.

Annie Stenberg, ordförande SSU Kalix, säger att många ungdomar är intresserade av politik, även om de kanske inte vill ta steget och jobba politiskt.

Annie Stenberg, ordförande SSU Kalix, säger att många ungdomar är intresserade av politik, även om de kanske inte vill ta steget och jobba politiskt.

Foto: Lotta Nilsson

KALIX2008-09-01 06:00
Söndagen bjöd på sol men kalla vindar och det kändes tydligt att sommaren är slut.
Det skrämde inte besökarna som planerat en dag på Vassholmen.
En sund filosofi
Temat var hälsa och det ryms mycket i begreppet; Ayurveda (en flera tusen år gammal indisk kunskap om livet) och färgrik konst som ger energi både till konstnären och betraktaren - samt flera fackliga organisationer som visade upp sig.
- Om det händer något på arbetsplatsen så kan det innebära hälsa att vara med i facket, säger Kerstin Westerberg för Lärarförbundet leende.
Bland utställarna fanns Eva Bergdahl som visade upp sina målningar på temat indianer.
- Jag fascineras av indianer, jag tycker att de har en härlig livsfilosofi. Vi skövlar skog och mark i jakt på pengar, de tar vad de behöver och tackar för det, säger Eva Bergdahl som också är politiskt engagerad.
Historia och musik
- Tiden räcker inte alltid till, med heltidsjobb och två barn. Jag behöver välja om jag ska ägna mig åt politiken eller målandet och då blir det målandet, det ger mig så mycket energi.
På programmet fanns också rundvandring i historiens spår på Vassholmen med Bengt Söderholm, berättelser om Arbetarkompaniet i Storsien av författaren Gunnar Kieri samt sång och musik av spelemän.
Teaterföreningen Bröt som starkt förknippas med Vassholmen hade också ett inslag på familjedagen.
Lena Jansson och Peter Sundqvist drev hjärtligt med yoga och det som ligger kvar i minnet är att det är varning för bländning när jag hälsar på solen och - inte att förglömma - att knipa på rätt sätt.
Socialdemokraterna och studieförbundet ABF stod bakom arrangemanget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om