Klädbutik lämnar galleria

En tvist om hyreskontraktet stänger klädaffären Hanzens i gallerian i Kalix från den 1 september.- Vi var beredda att skriva kontrakt på tre år men ägaren ville ha på fem år, säger Magnus Larsson på Hanzens.

Klädaffären Hanzens avtal är uppsagt från den 1 september.FOTO: Fredrik Samuelson

Klädaffären Hanzens avtal är uppsagt från den 1 september.FOTO: Fredrik Samuelson

Foto: Fredrik Samuelson

KALIX2011-03-24 06:00

Hanzens har funnits sedan gallerian i Kalix öppnade för tre år sedan men nu är avtalet uppsagt. Två heltidsanställda och en halvtidsanställd kommer att sägas upp.

- Det är synd att affären försvinner. De som vet om det tycker att det är jättetråkigt, säger Elin Hellman, som arbetar i klädaffären.

- Ingen liknande affär finns ju i Kalix, säger kollegan Ida Lundholm.

"Bristande lönsamhet"
Hanzens ägs av Men’s Fashion i Luleå AB och har även affärer i Luleå, Piteå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Boden. Styrelsesuppleant Magnus Larsson tycker att det är tråkigt att behöva lämna gallerian i Kalix.

- Affären har en bristande lönsamhet och vi var beredda att satsa i tre år till för att vända försäljningen men hyresvärden ville skriva kontrakt på fem år, säger han.

"Ville ha femårskontrakt"
Hyresvärd för gallerian är Kalix nya centrum.

- Bolaget erbjöds bättre villkor men då ville vi ha ett femårskontrakt. Det gick de med på men sedan ångrade de sig, säger styrelseledamot Rolf Sandlund.

- Vi kunde tänka oss att betala mer i hyra under tre år i stället men det gick inte. Vi har ändå haft en bra dialog, menar Magnus Larsson.

Oviss framtid
Ny hyresgäst i gallerian blir Dressman. Och framtiden ser nu oviss ut för Hanzens i Kalix.

- Det kommer att bli förhandlingar och så får vi se om personalen kan omplaceras till andra orter, säger han.

- Vi har inte beslutat om vi ska vara kvar i Kalix. Det är ingen omöjlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om