Lions loppmarknad och auktion är ett säkert vårtecken i Kalix - och Kalixborna återkommer år efter år:
Strax efter det att portarna till ishallen öppnats fylldes lokalen med fyndsugna människor i alla åldrar.
Här fanns möjligen något för alla; allt från möbler, textilier, lampor och tavlor till sportprylar, husgeråd, leksaker och antika eller i vart fall värdefulla rariteter.
De sistnämnda såldes huvudsakligen under auktionen.
- Lisa Larssons prydnader är populära, när jag tittade på internet såg jag att en tusenlapp inte räcker för att köpa en sådan, säger Eskil Johansson som är en av 35 i arrangörsstaben.
Årets ungdomsledare
Kristina Josefsson fick det årliga stipendiet, årets ungdomsledare, på 5 000 kronor.
Kristina Josefsson arbetar vid SMU, svenska missionsförbundets ungdom, som tonårsledare.
- Jag blev väldigt överraskad och väldigt glad över att uppmärksammas. Arbetet som tonårsledare är svårt och roligt och jag får mycket tillbaka av tonåringarna. Vi spelar musik, tränar in någon låt, spelar pingis eller spel och om våren brukar vi vara utomhus och grilla. Jag tänker använda en del av stipendiepengarna till att göra något tillsammans med ungdomarna, vi kanske åker och bowlar eller gör något annat kul, säger Kristina Josefsson som har en kollega i Lars-Åke Hultbäck, också tonårsledare.
Ungdomarna, ett tiotal som alltid är med och ibland några fler, är mellan 14 och 18 år.
Bidrag till den kommunala äldreomsorgen
Gunnar Lund är general för Lions loppmarknad och han säger att den anrika folkfesten började, i nuvarande form, i början av 1970-talet.
- Jag gick med i Lions i Kalix för snart tio år sedan, innan dess tänkte jag "herrklubb, vad sjutton är det bra för?", men i den här föreningen arbetar vi verkligen. Behållningen från den här dagen brukar bli 85 000 till 100 000 kronor och den går till Barncancerfonden, säger Gunnar Lund som berättar att det finns tankar om att styra över en del av pengarna till äldreomsorgen i Kalix kommun.
- Äldreomsorgen känns som ett väldigt angeläget område och vi skulle gärna se att Kalix kommun kunde anställa det som tidigare kallades för "solflickor", som såg till att gamlingarna kom ut om dagarna, vi kan betala men kommunen måste stå som ansvarig arbetsgivare, säger Gunnar Lund.