Kalixbo försvunnen - polisen vädjar om hjälp

Polisen i Gävleborg vädjar om hjälp från allmänheten i sökandet efter 42-åriga Andreas Halsius, hemmahörande i Kalix, som varit försvunnen sedan i tisdags.

Foto: Pär Bäckström

Kalix2015-06-06 14:10

Andreas Halsius försvann den 2 juni efter att han varit inblandad i två trafikolyckor. Han misstänks för att ha kört ned i diket och sedan avvikit från platsen. Enligt vittnen ska han bara ha haft kalsonger på sig och försvunnit in i skogen när han upptäcktes. Polisen har i efterhand anträffat kläder och föremål som tillhör mannen.

Enligt polisen i Gävleborg har mannen uppträtt förvirrat och undvikit kontakt med människor. Polisen avslutade sitt sökande efter Andreas i fredags efter att ha sökt honom med helikoptrar, hundar och med hjälp av Hemvärnet.

På begäran av anhöriga går nu polisen ut med mannens uppgifter och vädjar om hjälp från allmänheten. Polisen kan inte utesluta att han håller sig undan frivilligt och bedömningen är att han kan klara sig utomhus en längre tid om han har gömt sig i någon form av enklare boende.

Andreas Halsius är 189 centimeter lång och har kortklippt mörkblont hår. Han ska ha normal kroppsbyggnad och vara tatuerad på halsen.

Har du sett Andreas eller vet vart han befinner sig? Hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om