Ilskan efter vandalattacken på golfbanan

Kalix Golfklubb blev i helgen utsatta för skadegörelse. Nu är arbetet igång med att reparera skadorna. "Banan är nu avstängd, och det jobbas för fullt med att åtgärda skadorna", säger Stig Strömbäck, enhetschef fritid Kalix kommun.

Arbetet med att reparera skadorna på hål fyra pågår förfullt vid Kalix Golfklubb.

Arbetet med att reparera skadorna på hål fyra pågår förfullt vid Kalix Golfklubb.

Foto: Tobias Ljung

Kalix2023-09-25 16:18

Det var under lördagsmorgonen som det uppdagades att någon har varit inne och kört med bil på golfbanan i Kalix. Ett område på cirka 1500 kvadratmeter har djupa spår av händelsen. Nu måste hål fyra stängas för säsongen.

– Banan är nu avstängd, och det jobbas för fullt med att åtgärda skadorna. Vi kommer att laga banan och hoppas på att den tar sig till nästa år, säger Stig Strömbäck enhetschef fritid Kalix kommun.

Vad blir kostnaden för att åtgärda det här?

– Det finns inga uppgifter på det i dagsläget.

Händelsen är polisanmäld och Kalix golfklubb vädjar till allmänheten om tips.

– Det har kommit in tips allteftersom. Det har ringt till grabbarna här på morgonen också, så man jobbar på det, säger Strömbäck.

En golfare vi pratade med på plats om skadegörelsen är Roland Viklund.

– Det är jäkligt tråkigt. Man funderar ju hur folk tänker som gör sådana där grejer. Det blir ju ett onödigt arbete för att åtgärda skadorna.

Tänker du att det finns några förebyggande åtgärder man kan göra?

– Det är svårt, det är ju inte så lätt att ha vakter på en sådan här stor anläggning. Det går ju att ta sig till vilket hål som helst. Man kanske kan försöka ha lite bevakning, men det går ju inte att vara där 24 timmar om dygnet, säger Viklund.

Vi har försökt att nå undersökningsledare Elina Lundgren för en kommentar utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!