Kvinnan, som är i 60-årsåldern, insjuknade 1987 i en svår förkylning.
I samband med detta fick hon smärta i ett ben och ökade reflexer. 1994 fick hon diagnosen MS av en läkare vid Kalix sjukhus.
2002 började hon medicineras med tre olika mediciner: Avonex, Baklofen och Neuronti.
Dyra mediciner
Men vid ett besök på neurologen vid Sunderby sjukhus 2012 ifrågasattes diagnosen, och 2013 avbröts medicineringen eftersom kvinnan inte lider av MS.
Kvinnan menar att den felaktiga diagnosen har kostat både henne och samhället stora pengar. Hon har löst ut dyra mediciner under lång tid, och tagit en spruta en gång i månaden i elva år som kostar sjukvården 10 000 kronor per gång.
För gammalt
Hon har gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som dock lagt ned fallet, eftersom ärendet är över två år gammalt.
IVO skriver: "Den felaktiga diagnosticeringen som har anmälts till IVO ligger mer än två år tillbaka i tiden och IVO bedömer att det inte föreligger särskilda skäl att utreda dem. IVO bedömer vidare att händelserna år 2012 och 2013, att diagnosen ändrats och medicin satts ut, inte har lett till en vårdskada. Ditt klagomål saknar därmed direkt betydelse för patientsäkerheten och det finns inte heller skäl att överväga åtalsanmälan. Ärendet ska därför avslutas".