Hattkvartett vann Allsångsplatser

Den sjätte omgången av svt:s tävling #MinAllsång vanns av fyra Kalixbor. De har vunnit parkettplatser till tisdagens avsnitt av Allsång på Skansen.

VINNARE. Hattkvartetten som vunnit fina platser till tisdagens Allsång på Skansen.

VINNARE. Hattkvartetten som vunnit fina platser till tisdagens Allsång på Skansen.

Foto: Privat

KALIX2015-07-27 15:16

– Det känns verkligen kul. Vi trodde aldrig det här, så det är spännande, säger Anna-Carin Lindbäck ur den vinnande kvartetten.

Hon spelade in en video ihop med vänninorna Maria Horney Sköld, Lillemor Bergdahl Bergström och Gunilla Forslund där de sjöng med i Björn Skifs "Michelangelo", den sjätte tävlingsomgångens utvalda låt. Redaktionen för Allsång på Skansen väljer en vinnare varje vecka och senast tyckte de att Kalixkvartettens bidrag var bäst.

Alla hade varsin hatt på huvudet i videon, en genomtänkt strategi, visar det sig:

– Vi brukar åka ner till Allsången och vi har väl lärt oss att om man ska synas i tv då ska man vara medelålders med hatt. Vi har synts mer än en gång i tv-rutan och folk har känt igen oss, säger Anna-Carin Lindbäck och bekräftar att hattarna är med i packningen.

Kvartetten är riktiga Allsångsfans och har åkt ner till Stockholm sju - åtta gånger tidigare, alltid under vecka 31:

– Vecka 31 brukar ha ett extra pride-tema, hela Stockholm lever upp den här veckan. Nu får vi ju en timma extra med Alcazar, säger Anna-Carin Lindbäck, som i och för sig ser fram emot alla veckans artister.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om