I juli 2015 öppnade paret Tania och Arvid Nilsson restaurangen Arvids Steakhouse i Kalix.I dag finns man representerad i White Guide bland Sveriges främsta restauranger och i maj utsågs paret till Årets nyföretagare i Kalix.
– Det har varit en spännande resa hittills och det har verkligen gått över förväntan. Allting har skett i större volymer och högre tempo än vi var beredda på när vi drog igång, säger Tania Nilsson.
Och i januari händer det grejer. Då får nämligen restaurangen ett helt nytt namn, som ännu inte är officiellt, och samtidigt byter man koncept. I det nya konceptet förändras bland annat öppettiderna där man satsar på lunchöppet måndag till torsdag och kvällsöppet på fredag samt lördag.
– Vi testade lunchöppet tidigare men slutade av olika anledningar. Nu ger vi det ett nytt försök eftersom efterfrågan är så stor. Vi vill finnas tillgängliga när människor är i rörelse och vill gå ut och äta helt enkelt, säger Arvids Nilsson, ägare.
Utöver nya öppettider blir det ny meny – ofta.
– Vi satsar på tätare menybyten än tidigare och större flexibilitet. Samtidigt vill vi att det ska hända något här så därför kommer vi att jobba med olika inriktningar olika veckor och satsa på världens alla smaker, säger Tania Nilsson.
Men nyheterna tar inte slut där. I köket hittar vi nämligen två nygamla kockar. Det är David Palmbo och Jakob Lindvall, som båda var med vid uppstarten av Arvids Steakhouse och som efter en tid med andra uppdrag nu alltså kommer tillbaka.
– Det är en enorm brist på personal inom restaurangbranschen både när det gäller kockar och serveringspersonal. Och ju längre norrut du kommer – desto svårare blir det att hitta rätt kompetens att rekrytera. Därför är vi jätteglada över att både David och Jakob kommer tillbaka, säger Tania.
David Palmbo har spenderat sju månader som köksmästare på Hotell Savoy i Luleå innan han nu återvände till Kalix och Arvids.
– Jag stortrivdes här från dag ett. Anledningen till att jag tog chansen i Luleå var för att jag blev erbjuden en högre tjänst och såg möjligheten att prova på nya utmaningar. Men pendlingen och familjelivet blev utmanande att kombinera. Och så vet jag ju att jag och Arvids skapat jäkligt bra mat tidigare så vi har för avsikt att fortsätta på den linjen, säger David.
För att utveckla varumärket ytterligare har Tania och Arvid tittat på möjligheten att öppna på fler och större orter i Norrbotten – något som kan bli verklighet redan till våren.
– Från början var det vi som åkte runt och letade lokaler, men nu är det andra aktörer som hört av sig till oss. Det finns två intressenter som vi jobbar med just nu där den ena kan bli aktuell redan till vårkanten. Det känns jättespännande, säger Tania.