Friskvårdsmässan i Kalix är igång

Hälsan står i centrum på friskvårdsmässan i Kalix. Sedan igår är den öppen.Men Kjell Melander, 45, hjärtspecialist på Kalix sjukhus, varnar för fel fokus.- Meningen med livet får aldrig vara hälsan. Där förlorar vi alltid. Men en god hälsa gör det lättare att fylla livet med mening.

Foto:

KALIX2010-10-17 13:17

Förra året besökte 500 personer friskvårdsmässan under en helg. I år hoppas arrangörerna på det dubbla.
- Hittills är jag nöjd. Fortsätter det så här kanske vi klarar det, säger Håkan Nyman, 55, på Friskvården Folkets Hus.
Anders Hjärtström, 42, bor i Kalix men är här för första gången.
- Jag kom hit av ren nyfikenhet eftersom jag känner många som skulle hit. Jag trodde det skulle vara mer folk och betydligt större.
Han får medhåll av Birgit Säfström, 69, från Kalix.
- Det är lite färre folk än förväntat. Det kanske beror på det fina vädret.
Men utställarna verkar upptagna.
- Det är fullt upp. Jag har knappt hunnit sitta ner och äta lunch, menar Sofie Eliasson, 23, tandhygienist från Folktandvården i Kalix.
- Vi passar på att vara här när det är så mycket folk, säger Ronnie Nordqvist, 62, ordförande för Hörselskadades Förening i Kalix.
Kjell Melander, som är överläkare på Kalix sjukhus, föreläste om livsstil och hälsa. Han menade att dåliga vanor går att ändra på.
- Du får aldrig sätta sig ner och tro att din hälsa är förutbestämd. Du kan påverka den oavsett vilka gener du har. Men det finns inga genvägar. För att minska i vikt måste du göra av med mer energi än vad du förbrukar.
Läs mer om hälsa, friskvård och mässan i morgondagens NSD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om