"Fegt är bara förnamnet"

- Ett fullständigt svek och en feghet som saknar motstycke!Robert Strömbäck, förälder med barn i Gammelgårdens skola, rasar mot att de styrande vill lägga ner skolan - och sättet det sker på.Beskedet fick han, och många andra, via NSD lagom till skolavslutningen.

Robert Strömbäck ifrågasätter enigheten bland socialdemokraterna: "Är det så, eller är det partipiskan som viner?" FOTO: Lotta Nilsson

Robert Strömbäck ifrågasätter enigheten bland socialdemokraterna: "Är det så, eller är det partipiskan som viner?" FOTO: Lotta Nilsson

Foto: Lotta Nilsson

KALIX2009-06-11 06:00
Robert Stömbäck har skickat ett öppet brev med sina synpunkter till samtliga socialdemokratiska ledamöter och ersättare i barn- och grundskolenämnden.
"Under all kritik"
- Det här handlar om två saker; dels om sakfrågan att lägga ner Gammelgårdens skola och dels om hur politikerna väljer att hantera frågan, säger Robert Strömbäck som tycker att det är under all kritik att de tvingas läsa i tidningen att deras skola ska läggas ner - och att kommunfullmäktiges avgörande beslut är mindre än två veckor bort.
Gammelgårdens skola har inte, offentligt, varit omdiskuterad.
Det har inte heller Innanbäckens skola varit.
Skolstrukturutredningen har handlat om nedläggning av en central skola och de som pekats ut som tänkbara är Centrumskolan eller Näsbyskolan - Djuptjärnsskolan friades tidigt - samt nedläggning av Pålänge skola.
Gammelgårdens skola har ett 80-tal elever och Innanbäckens skolan har 155 elever.
Dessa går nu på sommarlov med ovisshet om huruvida deras skola finns kvar kommande höst.
Tappar en trogen röst
"När nu Gammelgården som en blixt från klar himmel dimper ned i tidningen så gör det mig rent ut sagt förbannad, att politikerna i BOG inte törs tala öppet om detta alternativ och låta oss med anknytning till skolan ens få möjlighet att bemöta detta i princip fattade beslut är så lågt att jag inte finner ord. Finns ingen annan tolkning än att BOG helt enkelt är för feg för att tordas ta ett beslut om nedläggning av en central skola utan väljer i stället att överraska Gammelgården och inte ge oss en chans att reagera. Fegt är bara förnamnet", skriver Robert Strömbäck i brevet till politikerna som avslutas med att Socialdemokraterna för alltid tappar en trogen röst om förslaget om Gammelgården blir verklighet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om