Theres Innergård säger att det finns en stor oro hos personal, lärare och elever kring beslutet att fler elever ska vara på plats i skolan.
– Det är samtidigt otroligt tudelat. Vi vet att smittspridningen är fortsatt hög, vi vet också att den psykiska ohälsan drabbar fler. Jag tillhör själv riskgrupp, jag har resignerat, jag kommer att få den här smittan. Undervisning på plats i skolan innebär att vara nära elever, säger Theres Innergård som fortsätter:
– Största svårigheten blir i korridorerna, mellan lektionerna. Detta trots anpassningar med schemakorrigeringar.
Theres Innergård är också lärare i matematik och fysik på gymnasiet.
Hur klarar eleverna studierna med distansundervisningen?
– Bra för de flesta, mindre bra för dem som har lite svårt att koncentrera sig, de förlorar jättemycket. Även om den mesta undervisningen är lärarledd med eleverna uppkopplade på lektion så innebär det ett ansvar som många inte klarar av. Jag märker det i matematik, där kunskaperna inte är grundade på samma sätt som när vi jobbat i klassrummet på vanligt sätt och vi får lägga mer tid på repetition och jag märker det i fysik på att kurserna går fortare fram när vi inte kan genomföra alla laborationer, säger Theres Innergård som avslutar:
– Det är mycket extra för- och efterarbete för lärare, samt att vissa elever har fått halva sin gymnasieundervisning på distans och de kommer verkligen att behöva kompenseras på något sätt.