Drack öl på fel ställe - misshandlades av vakt

- Han kom fram, slet ölen ur min hand och drog i mina armar bakåt så att jag ramlade. Sedan kastades jag ut från området.

Leif Lundbäck och hustrun Olga Lundbäck mådde under söndagen väldigt dåligt av händelsen kvällen före. Olga Lundbäcks ögon tåras när hon ska berätta om de som hände henne och maken. "Vi har inte kunnat sova i natt".FOTO: Susanne Jansson

Leif Lundbäck och hustrun Olga Lundbäck mådde under söndagen väldigt dåligt av händelsen kvällen före. Olga Lundbäcks ögon tåras när hon ska berätta om de som hände henne och maken. "Vi har inte kunnat sova i natt".FOTO: Susanne Jansson

Foto: Susanne Jansson

KALIX2009-06-29 06:00
Tillsammans med hustrun Olga Lundbäck åkte Leif Lundbäck in till Kalix på lördag kvällen. De började med en god middag och gick sedan vidare in på Kalixdagarnas område för att lyssna på musik.
- Några ungdomar stod bredvid och drack en öl. Jag frågade var de köpt dem och de visade mig. Jag gick dit köpte en öl till mig och en till frun och gick tillbaka och satt mig på bänken vi suttit på, berättar Leif Lundbäck.
- Då kom en av vakterna fram. Han var helt tokig. Jag gjorde inte motstånd eller någonting och jag visste inte förrän senare att vi inte fick dricka öl utanför ölställets område. Det är helt sjukt att bli kränkt på det här sättet. Alla som såg trodde väl att jag tagit ölen eller något, fortsätter han.
Chockad
Hustrun Olga Lundbäck är också chockad och ögonen blir tårfyllda när hon berättar om händelsen.
- Det är skamligt. Att behandla någon så. Som om vi vore banditer, säger hon och visar hur vakten brutit makens armar bakåt.
- Vi känner oss helt knäckta och kan inte sluta tänka på det. Att man i vår ålder ska bli utsatt för något sådant, säger Leif Lundbäck.
Händelsen skedde strax före klockan 23.00 och Lundbäck polisanmälde övergreppet direkt efter han släpats ut från området.
- Jag är beredd att gå hur långt som helst. Fruktansvärt att vakter kan göra så här, säger han.
Hustrun vill också hon ha upprättelse.
- Jag är vittne jag såg allting. Vi har varit på sommarfester både i Luleå och Piteå och aldrig blivit behandlad på detta sätt, säger hon.
Vittnen finns
Vaktchefen under Kalixdagarna, Monica Karlsson, säger att de uppgifter Lundbäck lämnat inte stämmer. Men att hon inte uttalar sig i enskilda ärenden. Däremot var hon på plats och har sett vad som hände.
- Ja, jag såg det och den beskrivningen är långt ifrån det som hände. Det finns vittnen till händelsen och polisen är informerad.
Festivalgeneralen, Ronny Keskitalo, hade på söndag förmiddag inte hört talas om incidenten.
- Konstigt att jag får höra detta. Jag har bara hört av polis och vakter att det varit väldigt lugnt inne på området. Men naturligtvis ska jag tala med vakterna om det här.
Makarna Lundbäck är inte förvånade över att vakterna har en annan berättelse.
- Nä, det är klart. De hittar på sin version, säger Leif Lundbäck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om