De skänkte dator och video till förskolan

När Lena och Lars Zakrisson köpte en ny bärbar dator till hemmet kom de på en idé som kom till mångas glädje. De skänkte den gamla datorn med skärm och övrig utrustning till sonen Simons dagis.

Lena och Lars Zakrisson tycker att det var bättre att skänka sin dator till  sonen Simons dagis än att låta den skräpa i någon skrubb. FOTO: Susanne Jansson

Lena och Lars Zakrisson tycker att det var bättre att skänka sin dator till sonen Simons dagis än att låta den skräpa i någon skrubb. FOTO: Susanne Jansson

Foto: Susanne Jansson

KALIX2009-05-13 06:00
Personalen och barnen på avdelning regnbågen, vid Grytnäs förskola, är glada för gåvorna.
- Vi har en budget på 15 000 kronor per år till inköp av material och då går naturligtvis en sådan sak som dator bort direkt, säger barnskötaren Kristina Ekman.
Men nu står den där datorn, centralt och kontrollerad i förskolans rymliga kök.
Videon också
- Barnen får inte använda den varje dag och inte några långa stunder. Men ibland kan de spela något av våra pedagogiska spel. Just nu är det Bamse som spelas, berättar förskolläraren Viola Bucht.
Men det är inte bara datorn som Zakrissons valde att skänka bort. När avdelningens videobandspelare gick sönder och budgeten inte tillät någon ny fick Regnbågens alla barn familjens spelare.
- Den stod där och dammade. Sedan dvd-spelaren har vi inte använt den, säger Lars Zakrisson.
- Men för oss är den guld värd. Men det är bara vid speciella och högtidliga tillfällen som vi plockar fram den, säger Viola Bucht.
Orkar en hel del
- Har man grejor hemma är det bättre att skänka bort dem. Speciellt nu när det är trångt och ska sparas, säger Lena Zakrisson.
Simon Zakrisson, 5 år, är idag ledig från förskolan. Han är lite sjuk och har hosta. Men han orkar komma till dagiset med mamma och pappa för att vara med på bild i NSD.
Han orkar till och med springa in till kompisarna i "storbarnsrummet" och rita en stund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om