Efter årsskiftet ska makarna Alf Waara och Marie-Louise Englund uppgradera sina lokaler och utrustning. Dessutom ska tio nya bagare anställas till företaget.
– Förhoppningsvis blir det så. Men allt beror ju på hur försäljningen går, säger Alf Waara.
Han berättar att omsättningen ökat med 30 procent sedan i somras då de anställde en tredje bagare.
– Det är tack vare dem det har gått så bra. Vi har haft bra kontakt med arbetsförmedlingen, och de har kunnat matcha de krav som vi har ställt
Målet är nu att tio personer ska anställas under 2017.
– Då kommer vi ta in dem eftersom, och utbilda dem. Det tar ett halvår att lära sig det här.
För sex år sedan började Alf och Marie-Louise började baka tunnbrödet. Jakten på det perfekta receptet slet snabbt ut deras köksugn och snart fick de flytta ut verksamheten till garaget. Snart började de också sälja brödet.
– Då tänkte vi att det skulle räcka med två dagar i veckan för att mätta marknaden. Men till slut stod vi där sju dagar i veckan
Idag är varumärket vida spritt med kunder från Lund i söder till Kiruna i norr. Brödet i sig, och paketeringen, får Kalix tunnbröd att sticka ut bland konkurrenterna, menar han.
– Det avviker så markant från det industribakade brödet. Både till smak och utseende. Vi har försökt hålla det som det bakades förr i tiden. Vi använder ju oss av kornmjöl till exempel.
Han menar också att den orangea logotypen står för en del av framgången. Kalixanknytningen är viktig.
– Många ger bort det som present. I stället för blommor ger man ett paket tunnbröd. Det blir någonting exklusivt. Det ringde en man från Nyköping senast i går och undrade när han kunde köpa brödet i sin affär.
Marie-Louise och Veronica Karlsson håller på att göra en sista kontroll av brödet.
– Noggrannhet är viktigt. Det får inte vara för bränt, och inte heller för ogräddat, säger Alf och visar upp ett av bröden.
I rummet intill gräddas och naggas bröden. Naggningen är till för att ytan ska bli fin och för att undvika luftbubblor, berättar Alf.
Helena Bisen har jobbat som bagare sedan april. Hon har fullt upp med att lägga ut bröden på plåtar som sedan ska åka genom en så kallad tunnelugn. Lokalen, som förut var ett garage, känns på grund av värmen också som en ugn.
Alf Waara visar runt i de nya lokalerna som kommer som de kommer att dela med företaget Kalix sylt. Han pekar på rören i taken.
– Nu kommer vi få in- och utblås. Man behöver bra ventilation när man bakar.